O2-Jyväskylä ja Welhot jatkoon, SBS Wirmo otti edun

O2-Jyväskylä ja Welhot varmistivat paikkansa liigakarsinnan toisella kierroksella suoraan kolmessa ottelussa, kun O2-Jyväskylä tänään kaatoi kotonaan Helsinki Unitedin 10-3 ja Welhot samoin kotonaan HaHen 9-1. Yhä kesken olevassa parissa SBS Wirmo siirtyi Pirkkalan Pirkkoja vastaan 2–1-johtoon kaatamalla vastustajansa sen kotikaukalossa 6-3.

Avausmaalin teki Jyväskylässä Unitedin Milla Kekkonen, mutta jo ennen erätaukoa Iina Latvala, Katriina Louna ja Enni Salin olivat siirtäneet ”Ampparit” 3–1-johtoon. Sama kaava toistui toisessa erässä, jossa helsinkiläisten kavennusta seurasi kolme maalia kotijoukkueelle. Kolmannessa nähtiin sitten ensin neljä O2-Jyväskylän osumaa ennen vieraiden kavennusta.

Welhojen ja HaHen kahdessa ottelussa oli ennen tätä nähty yhteensä vasta seitsemän maalia, mutta nyt hanat aukesivat, ja Kuopion illan hahmo oli Welhojen maaleista viisi laukonut Kiia-Maria Kuru. Hän iski kahdesti jo avauserässä, jonka Welhot vei 2-1, ja kolmannessa syntyi vielä kolme, joista viimeinen vieraiden tyhjään verkkoon.

Pirkkalassa väännettiin vielä pelin puolivälissä tasalukemissa 1-1, mutta sitten osuivat Wirmolle toisessa erässä Petra Juusela sekä kolmannessa Aino Eloluoto ja kahdesti taas Juusela muuttaen lukemiksi 1-5. Pirkkin yritys ilman maalivahtia tuotti Kalpana Tarvaisen kaksi kavennusta ja Saana Lenkkerin tyhjiin laukoman päätösmaalin.

SBS Wirmo ja Pirkat kohtaavat neljännen kerran lauantaina.