SSRA hyvästeli nollakerhon selvällä voitolla Kooveesta

SSRA avasi voittotilinsä F-liigan naisten A-lohkossa, kun se jätti Kooveen edelleen nollille 9–4-kotivoitolla.

Kooveen Susanna Laurila kykeni toisessa erässä vielä 2–1-kavennukseen, mutta sitten muuttivat kahdesti osunut Hanna Niemelä, Sanni Uimarihuhta ja Riina Baer tilanteeksi jo 6-1. Jumbofinaalin voimasuhteista kertovat myös maalivahtien torjunnat, kun Piia Vilonen huhki Kooveen tolppien välissä 30 torjuntaa mutta kotijoukkueen Aino-Kaisa Lyttisen tarvitsi puuttua peliin vain kuudesti. Hanna Niemelä (2+1) ja Katja Nättilä (0+3) olivat voittajien pistehait.

Ari Arolan ottelukuviin

SB-Pro otti kauden kolmannen voittonsa kaataessaan kotonaan FBC Loiston 4-3. Loisto tuli toisessa erässä tasalukemiin 1-1, mutta Anu Raatevaaran osuma toisessa ja Jenni Santaluodon sekä Mirja Hietamäen maalit kolmannen alkuun siirsivät Pron jo 4–1-johtoon. Viimeisellä viitosella kavensivat vielä Pipsa Eko ja kuudella viittä vastaan Tessa Sauvonsaari, mutta viimeiset kaksi minuuttia Pro kesti vieraiden paineen.

B-lohkossa nousi Pirkat tasapisteisiin ottelun vähemmän pelanneen SaiPan kanssa kaatamalla kotonaan rangaistuslaukauksilla O2-Jyväskylän 5-4. Vieraat toipuivat kotijoukkueen 12 minuutissa takomasta 3–0-etumatkasta, ja kahdeksan minuuttia ennen ottelun loppua Kiia-Mari Avikainen nosti O2-Jyväskylän jopa johtoon. Kiri poiki kuitenkin lopulta vain pisteen, kun Henriikka Järvi tasoitti kaukolaukauksella ja Pirkat oli rangaistuslaukauksissa etevämpi. Erika Laine, Helmi Järvi ja Kalpana Tarvainen upottivat kukin omat pallonsa, mutta vieraista kukaan ei onnistunut ohittamaan Sara Aaltosta.

Helsinki United nousi kahden pisteen päähän ÅIF:sta kaataessaan sipoolaiset näiden kotikaukalossa 4-2. ÅIF johti vielä pelin puolivälissä 2-1, mutta vieraiden Josefiina Kettunen tasoitti, ja ratkaisu nähtiin ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella. Alisa Mäkelä nosti rangaistuslaukauksesta Unitedin voittomaalin, ja päätösnumerot laukoi tyhjiin Josefiina Kettunen. Hänen tehonsa olivat tänään 2+1.

Welhot jätti Blue Foxin edelleen nollille kaataessaan Siniketut näiden kotikentällä 5-2. Welhot kasvatti johtoaan tasaisesti, kun ensin osui avauserässä rangaistuslaukauksesta Silva Jääskeläinen, sitten toisessa Lotta Lindi ja kolmannen alussa Makreeta Heikkilä. Päivän loput maalit tehtiin ottelun viimeisillä runsaalla kolmella minuutilla. Mette Weckstén ja Elisa Virtanen kavensivat kotijoukkueelle, mutta Welhoista kuittasivat Silja Kuusela ja lopuksi tyhjiin Makreeta Heikkilä.

Kuva: Ari Arola