LASB ahdisti Oilersin jatkoajalle, Classic jyräsi päätöserässä

Oilers ja Classic ottivat toiset voittonsa miesten puolivälierissä vieraskaukaloissa, kun Oilers kaatoi Lahdessa LASBin jatkoajalla 5-4 ja Classic Jyväskylässä Happeen 8-4.

Avausottelun murskalukemin vienyt Oilers karkasi toisessa erässä Markus Markkolan osumalla 3–1-johtoon, mutta tänään kasvonsa pessyt LASB nousi Niko Einiön ja Jasper Juutin maaleilla rinnalle. Edes espoolaisten Justus Kainulaisen johtomaali kolme minuuttia ennen loppua ei riittänyt voittoon, kun Tiitus Salokangas tasoitti heti seuraavassa vaihdossa. Jatkoajalla Kainulainen iski kuitenkin uudelleen, kun Oilers pääsi keskialueella pallonriistoon ja hän ohjasi Heikki Iiskolan syötön ohi Santtu Pohjosen.

Happee nousi vielä toisessa erässä Markus Siprosen ja Jonne Junkkarisen maaleilla tappiolta 3–2-johtoon, mutta kolmannessa erässä Classic oli 800-päisen yleisön harmiksi tyly vieras. Eemeli Salin nosti kahdella maalillaan Classicin johtoon, ja erän lopulla lukemat repesivät. Oskari Heikkilä puski panssarivaunun lailla maalintekoon, Ville Lastikka ohjasi Aaro Helinin syötöstä näyttävästi kuudennen maalin ja Heikkilä linkosi vielä tyhjiin Classicin seitsemännen. Lopuksi osuivat Classicille vielä Eetu Sikkinen ja Happeelle Ville Heiska. Oskari Heikkilän tehot olivat huimat 3+2.

Liigakarsinnoissa FBC Turku piti pintansa Kirkkonummi Rangersia vastaan ja voitti 3-2 johdettuaan vielä ottelun viimeisellä kympillä 3-0.

M-Team oli SalBaa vastaan vielä päätöserän puolivälissä tappiolla 1-3, mutta nousi Niklas Niemen sekä Eetu Erkkilän osumilla tasoihin ja voitti lopulta 4-3 Kaidu Valjakan jatkoaikamaalilla.

LNM palkitsi Limingan 440-päisen kotiyleisön vakuuttavalla 7–4-voitolla Tiikereistä. ”Niittarit” johti loppuminuuteilla jo 7-2 ennen kuin vantaalaiset pääsivät lopussa kaventamaan kahdesti.

Sunnuntaina ovat vuorossa puolivälierät SPV–Nokian KrP ja TPS–Westend Indians sekä liigakarsinnoissa ottelut Koovee–EräViikingit, Tiikerit–LNM, SalBa–M-Team ja Rangers–FBC Turku.

Arkistokuva: Esa Jokinen