Uutiset

Mahdollisuus tehdä hyvää! Salibandyn Tuki -säätiö ja F-liigan seurat käynnistävät yhteisen varainkeruukampanjan

Salibandyn Tuki -säätiö ja 25 F-liigan seuraa käynnistävät yhteisen varainkeruukampanjan seurojen elinvoimaisuuden turvaamiseksi.

Koronapandemia on saattanut urheiluseurat tukalaan asemaan. F-liigan seurat toimivat paikallisesti merkittävänä liikuttajana ja hyvinvoinnin luojana. Uusi varainkeruukampanja mahdollistaa myös jatkossa seurojen arvokkaan työn lasten ja nuorten liikuttamisen mahdollistamisessa sekä elämysten ja kokemusten tuottamisessa.

– Isku keväällä oli äärimmäisen kova ja jouduimme todella tiukkaan paikkaan, kuten moni muukin urheiluseura. Vaikka näyttäisi, että pahin on ehkä ohi, niin edelleen kaikki tuki toiminnan jatkumisen varmistamiseksi on enemmän kuin tarpeen, TPS Salibandyn toiminnanjohtaja Toni Autio iloitsee.

– Varainkeruukampanjassa on Salibandyn Tuki -säätiö omilla keräyskohteillaan ja kaikki 25 F-liigan seuraa kukin omalla kohteellaan. Kaikki tämä tapahtuu säätiölle myönnetyn rahankeruuluvan puitteissa, toteaa säätiön asiamies Jari Kinnunen ja jatkaa:

– Lahjoittaja kohdentaa lahjoituksensa tietylle seuralle tai säätiölle. Lahjoituksen voi tehdä kerta- tai kuukausilahjoituksena.

85 prosenttia lahjoitussummasta maksetaan tuettavalle kohteelle. 15 prosentilla hallinnointikululla katetaan Salibandyn Tuki -säätiön, Fair Donation Oy:n ja maksunvälittäjän kustannukset. Lahjoitukset tapahtuvat luottokorttimaksuina. Maksujen välittäjänä toimii luottokorttiyhtiö Stripe, joka tilittää lahjoitusvarat suoraan säätiön tilille, josta ne ohjataan kyseiselle lahjoituskohteelle/seuralle.

– Salibandyn Tuki -säätiön vastuullinen toiminta seuraorganisaatioiden taloudellisesta tukemisesta on saanut laajasti kiitosta F-liigassa pelaavien joukkueiden keskuudessa. Salibandyn Tuki -säätiön ansiosta käynnistyvä varainkeruukampanja tukee erinomaisella tavalla lajin yhteisöllisyyden vahvistamista ja avaa merkittävän mahdollisuuden ohjata tukea suoraan seuroille. Pidän varainkeruukampanjaa merkittävänä toimenpiteenä. Se vahvistaa seuraorganisaatioiden mahdollisuuksia saada lisäresurssia toimintansa kehittämiseen. Mukana ovat kaikki F-liiga joukkueet – se  on upea asia ja ilmentää hyvin Suomen suurimman liigan tasa-arvoista toimintatapaa, kiittelee F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen

Myös Tampereen Classicin toiminnanjohtaja Pasi Peltola on kovin huolissaan seuratoiminnan tulevaisuudesta:

– Koronan aiheuttamana salibandyseurojen elinvoimaisuus ja dynaamisuus on tullut entistä haasteellisemmaksi. Todella upeaa, että tämän konseptin avulla lahjoitusten tekeminen on helppoa niille tahoille, jotka haluavat auttaa F-Liigan seuroja.

”Salibandyväki näyttää esimerkkiä muille”

Kooveen toiminnanjohtaja Juuso Laamanen kiittelee yhteistyötahoja, jotka ovat mahdollistaneet kampanjan käynnistämisen:

– Korona pääsi yllättämään suomalaisen yhteiskunnan lähes tulkoon housut kintuissa. Innovatiiviset tavat toiminnan tukemiseksi ovat kultaakin arvokkaampia salibandyseuroille tässä vaiheessa, kun toiminnan edellytyksiä turvataan ja taataan tulevaisuutta silmällä pitäen. Olen erittäin kiitollinen Salibandyn Tuki -säätiölle aktiivisesta otteesta olla mukana F-liigaseurojen tukena haastavien aikojen aikana. Iso kiitos kaikille kampanjan yhteistyökumppaneille, jotka mahdollistatte uniikin tavan olla osa suomalaista urheilua ja salibandya.

Fair Donation Oy:n hallituksen puheenjohtaja Seppo Saari on tyytyväinen kampanjan käynnistymiseen:

Digitalisaation hyödyntäminen tulee tehostamaan myös urheiluseurojen varainkeruuta. Salibandyväki näyttää tässä ennakkoluulottomasti esimerkkiä muille  ja toimii suunnannäyttäjänä. Lahjoittamisen helppous, läpinäkyvyys, luotettavuus sekä kohdennettavuus ovat palvelumme avainsanoja, joihin tukeutuen voimme yhdessä monipuolistaa salibandyn kasvun tarvitsemaan rahoitusta.

Varainkeruu on luvanvaraista ja valvottua toimintaa. Palvelun tarjoaa suomalainen Fair Donation ja maksujenvälittäjänä toimii Stripe, joka on luotettava maailmanlaajuinen alustatalouden maksuvälittäjä.

Lahjoittamaan pääsee kampanjasivuilla TÄSTÄ! 

Lisätietoja:

Salibandyn Tuki -säätiö
Jari Kinnunen
gsm 0400-529 000
email jari.kinnunen@salibandy.fi

 

Fair Donation Oy
Seppo Saari
gsm 0400 430 810
email seppo.saari@fairdonation.fi

 

Sampo Tolkki
gsm 040 7666 943
email sampo.tolkki@fairdonation.fi