F-liiga starttasi naisten kierroksella – SSRA yllätti heti mestarit

Ensi kertaa F-liigan nimellä pelattava salibandyn ylin sarja käynnistyi tänään kuudella naisten ottelulla. Heti avauksessa nähtiin yllätystulos, kun SSRA kaatoi kotonaan Oulussa hallitsevan mestarin SB-Pron 6-5.

SSRA shokeerasi matkajäykän SB-Pron karkaamalla ottelun alussa neljässä minuutissa 3–0-johtoon, mutta kahden erän jälkeen mestarit olivat kirineet tasalukemiin 4-4. Kymmenen minuuttia ennen loppua Jonna Virkkunen kuitenkin laukoi oululaisille uuden johdon, jonka Sanni Uimarihuhta viimeisellä vitosella kasvatti kahteen. Ina Lemisen kavennus kuudella viittä vastaan jäi SB-Pron ainoaksi.

Ari Arolan ottelukuviin

NLA-tasolle viime kauden päätteeksi noussut FBC Loisto piti kotonaan mestarisuosikki PSS:aa tiukilla, vaikka taipuikin lopulta maalein 4-5. Nuorten maajoukkuepelaajia vilisevä Loisto nousi 0–3-tappioasemasta tasoihin, ja Laura Pakarinen kuittasi 16 sekunnissa vielä PSS:n Aada Heikkisen uuden johtomaalin. Toiseksi viimeisellä minuutilla Loisto kuitenkin tuhri hyökkäyspään vapaalyöntinsä, ja Elina Hautojärvi polki puolittain karkuun työntäen voittopallon rystyltä takatolpan kautta ohi maalivahti Minnie Heinisen.

Anssi Koskisen ottelukuviin

Turun toisessa ottelussa tarvittiin jatkoaika ja rangaistuslaukauskisa, ennen kuin TPS sai lyötyä Kooveen loppunumeroin 5-4. TPS johti avauserän jälkeen 3-1 ja toisella tauolla 4-3, mutta loppuun esti etumatka ei kestänyt. Runsaat kolme minuuttia ennen loppusummeria Aino Lahti siirsi tasoituksellaan ratkaisun yliajalle. Kun viiden minuutin jatkoaikakaan ei nähnyt maalia, lauottiin rangaistuslaukauskisa, jonka voitto-osuma merkittiin TPS:n Laura Rantaselle.

Tampereella oli EräViikingit tyly vieras kaataen Classicin peräti 8-1. Alisa Pöllänen laukoi Classicille avausmaalin jo ottelun ensimmäisellä minuutilla, mutta se jäi saman tien kotijoukkueen viimeiseksi, ja jo ensimmäisellä tauolla EräViikingit johti Elina Niemen, Sofia Mittentagin ja Inka Lippojoen osumilla 3-1. Helsinkiläisten kahdeksaan maaliin löytyi tänään kuusi eri viimeistelijää, kun Inka Lippojoki ja Iina Latvala osuivat kahdesti.

Esa Takalon ottelukuviin

F-liigan historiallinen ensimmäinen maali nähtiin jo klo 15 alkaneessa tasolohko B:n ottelussa Hämeenlinnassa, kun Anika Holopainen laukoi Aurora Aaltosen syötöstä Steelersin 1–0-johtoon ÅIF:ää vastaan. ÅIF kuitenkin nousi lopulta kahden maalin tappioasemasta 5–4-voittoon joukkueen kaikki maalit tehneen ykkösviisikkonsa johdolla. Tahtipuikkoa heilutti 32-vuotias Jenni Rautanen, joka keräsi tehot 2+2 ja pohjusti lisäksi Emma Hartwallin 4–4-tasoituksen kakkossyötöllään.

Toinen NLB-ottelu pelattiin Pirkkalassa, jossa Pirkat löi Welhot 4-3. Welhot iski kaikki maalinsa ottelun ensimmäisten 11 minuutin aikana, mutta toisen erän lopulla Emilia Ollikkala ja Sarita Ranta-aho nostivat Pirkat jo maalin päähän. Loput kaksi maalia nähtiin päätösjaksolla. Pinja Myllymäki tasoitti pelin ylivoimalla, ja runsaat kolme minuuttia ennen loppua Henriikka Järvi iski voitto-osuman Krista Siukolan syötöstä.

Sunnuntaina on vuorossa miesten avauskierros, jonka ottelut ovat Classic–Welhot, Happee–Westend Indians, Oilers–Nurmon Jymy, OLS–Nokian KrP, SPV–LASB, Steelers–TPS ja Tiikerit–EräViikingit. Naisten NLB-lohkossa pelataan sunnuntaina ottelu SaiPa–LoSB.

Kuva ottelusta SSRA–SB-Pro: Ari Arola
Kuva ottelusta Classic–EräViikingit: Esa Takalo

EräViikingit juhli Tampere Areenalla kahdeksan kertaa.