LASB ja Steelers yllättäjinä – muu avauskierros suosikkien tahtiin

Ennakkosuosikit olivat odotetun vahvoja, kun F-liigan miesten ottelut käynnistyivät sunnuntaina täydellä kierroksella. Yllätysten makua nähtiin Seinäjoella ja Hämeenlinnassa, kun LASB otti kaikkien aikojen ensimmäisen vierasvoittonsa SPV:stä maalein 6-5 ja Steelers nappasi pisteen TPS:ltä taipuen vasta rangaistuslaukauksilla 2-3.

Seinäjoella ennakkoluuloton LASB hyödynsi SPV:n vahvan alavireen ja karkasi 30 minuutissa 6–1-johtoon. Kotijoukkueen maalilla aloittanut Valtteri Honko teki viiden osuman jälkeen tilaa Anton Kronqvistille. Huimista loppukireistään tunnettu SPV pääsi vauhtiin kolmannessa erässä kaventaen neljästi, mutta Ville Kuuselan runsaat kaksi minuuttia ennen loppua kuudella viittä vastaan iskemän 5–6-osuman jälkeen ei LASB-vahti Santtu Pohjonen suostunut enää antautumaan. Illan kahden maalin miehiä olivat LASB:n Perttu Koljonen ja SPV:n Petri Hakonen.

Juha Käenmäen ottelukuviin

Steelersin hankkima maailmanmestarivahti Eero Kosonen osoitti heti arvonsa, kun hän torjui 25 TPS-laukausta kollega Oskari Fäldenin puuttuessa toisessa päässä peliin vain yhdeksästi. Toni Salminen ja Nikolas Laaksonen laukoivat avauserässä turkulaisille kahden maalin etumatkan, mutta Teuvo Kinnunen kavensi, ja Nico Matilaisen päätöserän tasoitusmaali riitti lopulta Teräsmiehille pisteeseen. Rangaistuslaukauskisassa Tatu Kanervisto nosti TPS:n voittopallon Oskari Fäldenin peitettyä ensin kotijoukkueen Nico Matilaisen yrityksen.

Westend Indians vakuutti kahden pudotuspeleihin veikatun joukkueen mittelössä, kun se kaatoi Jyväskylässä Happeen 8-4. Kahdesti osunut Valtteri Kainulainen sekä Miikka Kareinen laukoivat espoolaisille avauserässä nopean kolmen maalin johdon, mutta Happee kiri yhä uudelleen maalin päähän ja vaani vielä viimeisellä kympillä tilanteessa 4-5. Sitten Indians karkasi, kun Aaro Astala kiskaisi etukulmaan 4-6, Eetu Nykänen 4-7 ja lopuksi vielä Perttu Puska tyhjiin 4-8.

Esa Jokisen ottelukuviin

Lajissa harvinainen nollapeli saatiin tällä kaudella tilastoihin heti avausiltana, kun Santtu Strandberg pohjusti EräViikingeille 3–0-vierasvoiton paikallisvastustaja Tiikereistä. Ottelun kaikki osumat nähtiin pelin toisella puolikkaalla, kun toisessa erässä Oliver Sillanpää kiskaisi ensimmäisen kääntölaukauksella ja Joonatan Lindholm nosti eron kahteen Sillanpään pallonriiston jälkeen. Loppunumerot laukoi päätösjaksolla Jani Kukkola noustuaan laidasta keskelle laukaisupaikkaan.

Jarmo Koskelan ottelukuviin

Iiskolan veljekset ottivat pääroolin, kun Oilers aloitti kautensa 6–3-kotivoitolla liiganousija Nurmon Jymystä. Sveitsistä Suomeen palannut Tuomas kokosi tehot 1+2 ja Heikki 2+0 ottelussa, jossa Jymy nousi kertaalleen tasalukemiin 1-1 mutta jäi siitä eteenpäin takaa-ajajaksi. Jymyn maalintekijät tänään olivat Eetu Puntanen ja Tommi Hakala ylivoimalla sekä Arttu Saari.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Nokian KrP löi Oulussa OLS:n lopulta 6-4 oltuaan vielä kolmannen erän alussa maalin tappiolla. Simo Paulaharju ja Joni Henttonen muuttivat kuitenkin 35 sekunnin välein syntyneillä osumillaan tilanteen nokialaisten eduksi, ja Paulaharjun alivoimamaali sekä Mikko Laakson onnistuminen sinetöivät vierasvoiton. Kotijoukkueesta osui tänään kahdesti Anssi Välitalo.

Ari Arolan ottelukuviin

Neljä perättäistä mestaruutta harjannut Classic löi kotonaan jopa putoajaksi veikatun Welhot 7-5, mutta vaivaton ei suursuosikin ilta ollut. Welhot nousi toisessa erässä kahden maalin takaa tilanteeseen 2-2, ja kolmannessa vieraiden Erno Sivula, Riku Tuononen ja ilman maalivahtia Miska Ojala nostivat kuopiolaiset neljän maalin takaa jo lukemiin 6-5. Aivan loppuun asti ei kiri kantanut, kun Classicin Sami Johansson naulasi kotivoiton 23 sekuntia ennen loppua. Johansson oli saldollaan 1+3 Tampere Areenan tehomies. Eemeli Salinin saalis oli 2+1.

Esa Takalon ottelukuviin

F-liigan miesten ottelut jatkuvat ensi perjantaina mittelöillä Jymy–Steelers, Oilers–Westend Indians, TPS–Classic ja Nokian KrP–Welhot.

Pääkuva: Juha Käenmäki
Alakuva: Esa Takalo