Uutiset

F-liiga jatkuu rajoitusten puitteissa - ”Yhteistyö seurojen kanssa avainasemassa”

F-liiga jatkaa pelaamistaan koronarajoitusten puitteissa myös joulukuussa.

Suomen koronatilanteen pahentuessa myös yleisötapahtumien rajoitukset ovat tiukentuneet. Sen myötä myös kotimaan kentillä on siirrytty pelaamaan tyhjille katsomoille.

F-liigan osalta pelit jatkuvat myös joulukuussa. Taustalla on tiivis yhteistyö seurojen kanssa. Liigan  laajennettu johtoryhmä kokoontui tuoreeltaan perjantaina käymään läpi tilannetta.

– Seurat ovat linjanneet, että on parempi pelata rajoitusten mukaisesti tyhjille katsomoille kuin siirtää pelejä aikaan, josta ei ole varmuutta voidaanko niitä silloinkaan vielä pelata. Halu ratkaista urheilullisesti runkosarjan paremmuus otteluohjelman puitteissa ohjaa yhteistä ajattelua, vaikka jokaisesta tyhjille katsomoille pelatusta ottelusta koituu kotijoukkueelle taloudellista haittaa, F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen avaa.

Pelien jatkuessa on tärkeää taata turvallisuus. Sen suhteen seurat ja F-liiga ovat tehneet ja tekevät päivittäin yhteistyötä.

– F-liigan joukkueet ovat järjestäneet vastuullisesti kotiotteluitaan läpi syksyn. Yhteistyö seurojen kanssa on avainasemassa. Seuraamme tarkasti viranomaisten ohjeita ja reagoimme tarvittaessa nopeasti muuttuviin tilanteisiin, Nurminen lisää.

Pelimäärät ovat joulukuussa entuudestaan pienet alun perin suunnitelmissa olleiden MM-kisojen takia. F-liigan miesten sarjaa pelataan kuukauden aikana vain 22 ottelua. Naisten A-lohkossa ohjelmassa on 12 ottelua ja B-sarjassa seitsemän peliä.