Uutiset

Putken takaa osa 2: Ilmeitä ja pysäytettyjä tilanteita

F-liigaa putken takaa -juttusarjassa nostetaan esille hetkiä syksyltä valokuvaajiemme vinkkelistä. Kuvaajamme ovat taltioineet F-liigan jokaisen joukkueen matkaa, nyt on hyvä hetki palata näihin tunnelmiin. Jokainen kuvaaja nostaa esille muutaman kuvan – omien perusteluidensa kera. 

 

Toisessa osassa vuoroon pääsee Tampeen seudulla kuvaava Esa Takalo.

– Vaikka en juuri koskaan tässä onnistukaan, niin silti salibandykuvissa täytyy minusta yrittää hakea jotain, mitä ei katsomosta tai videokuvasta ehkä ollenkaan havaitse. Ilmeitä. Pysäytettyjä vääntötilanteita. Jotain muuta, esimerkiksi että takana oleva tausta on iso osa sitä mahdollista kuvan jujua, Takalo avaa.

Esa Takalon kuvanostot:

”Mitä kuvassa? Positiivista tunnetta. Päävalmentaja ja pelin tuomari. He, jotka monesti napataan samaan kuvaan silloin, kun tunnepuoli heidän välillään näyttää ihan päinvastaiselta. Todellisuudessa molemminpuolinen arvostus on varmasti suuri.”

”Saitko kuvattua jonkin tietyn maalin syntymisen? Vaikka se ei ykköskiinnostuksiani olekaan, niin tässä kyllä. Mutta minä pidän erityisesti myös kuvista, jossa taustalla on katsomo ja siellä yleisöä. Näinä aikoina tätä jo kaipaisi?”

”Kyllä maalin tekemisestä saa nauttia.”

”Erotuomarit ovat aina kuvauksellisia. Mitä tässä on tapahtunut ennen kuvaa? Mistä tässä keskustellaan? Ilmeet ovat merkittävä osa valokuvia.”

”Kun kuvia käy pelin jälkeen läpi koneella, nämä ovat niitä iloisia yllätyksiä. Ei, näitä ei tajua siinä pelin aikana ja ei, ihan tällaisia ilmeitä ei osaa tai ehdi hakea.”

”Vääntökuvat toimivat mielestäni aina.”

Katso myös: Lisää kuvia F-liigan syksystä löytyy Flickr-kuvapalvelusta!