Uutiset

Happeelle varoitus koronamääräysten laiminlyönnistä

F-liigan kilpailu- ja kurinpitoryhmä on määrännyt Happeelle varoituksen turvallisuusmääräysten laiminlyönnistä 29.12. pelatussa ottelussa Happee–Classic. KKR katsoi pelikiellossa olleen Happee-hyökkääjä Peter Kotilaisen olleen paikalla katsojana, vaikka koronakriisin vuoksi asetetut viranomaismääräykset velvoittivat järjestämään tapahtuman ilman yhtään katsojaa.

Asia tuli vireille otteluvalvojan raportista, jossa epäiltiin ottelua kenttätasolla Peter Kotilaisen osallistuneet tapahtumaan kilpailusääntöjen vastaisesti, vaikka hän kärsi ottelusta Happee–EräViikingit saamaansa kahden ottelun pelikieltoa. Sääntöjen mukaan pelikiellossa oleva henkilö ei ottelutapahtuman aikana saa oleskella joukkueille, ottelun toimitsijoille tai erotuomareille varatuissa tiloissa ja hän saa oleskella vain yleisölle tarkoitetuissa tiloissa.

Päätöksensä äänin 2-1 tehnyt kilpailu- ja kurinpitoryhmä ei katsonut Kotilaisen muutoin osallistuneen otteluun kilpailusääntöjen vastaisesti mutta kylläkin hänen olleen tässä tilanteessa paikalla katsojana. Tällöin Happeen ei turvamääräysten nojalla olisi tässä tilanteessa tullut sallia hänen läsnäoloaan.

F-liigan kurinpitopäätöksiin