Henri Johansson teki taas historiaa – ensimmäinen 600 runkosarjamaalin mies

Nokian KrP:n marraskuusta alkanut seitsemän ottelun voittoputki F-liigassa katkesi tänään Jyväskylässä, kun Happee oli vahvempi maalein 7-5. Aihetta oli silti juhlaankin, sillä KrP:n Henri Johansson ylsi kaikkien aikojen ensimmäisenä pelaajana 600 runkosarjamaaliin iskiessään toisessa erässä nokialaisten 2–1-kavennuksen.

Joona Rantala vapautti pitkällä pystysyötöllä Henri Johanssonin läpiajoon, jonka tämä päätti varmasti matalaan laukaukseen ohi Happee-vahti Markus Laakson.

Joona Rantala nosti vielä toisessa erässä KrP:n lukemiin 3-2, mutta erän loppuun Joel Lahti ja Peter Kotilainen laukoivat tilanteeksi 5-2 eikä KrP kyennyt enää kuromaan eroa kahta maalia kaidemmaksi. Happeesta ahnehti Peter Kotilainen tehot 3+2 ja KrP:stä Joona Rantala 2+2. Henri Johansson osui kaikkiaan kahdesti.

Esa Jokisen ottelukuviin

Alavireinen Westend Indians koki kuudennen tappionsa yhdeksässä viime liigaottelussa, kun OLS ryösti pisteet Otahallista maalein 4-5. Kolmesti osunut Juho Sorri sekä Olli-Matti Virrankari latoivat oululaisille puoleen peliin neljän maalin johdon, jota Indians kävi kuromaan kiinni. Se onnistuikin kymmenessä minuutissa, kun puolustaja Otto Lehkosuo osui kahdesti ja Teppo Salo sekä Kevin Nylund kerran. Espoolaisille jäi lopulta kuitenkin käteen vain luu, kun kolmannessa erässä kentälle päässyt Mika Hirsikorpi sai erän alkuun pallon oikeaan laitaan ja kiskaisi maalin kattoon OLS:n voitto-osuman. Valte Karvonen syötti oululaisten maaleista kolme.

Sarjajumbo Welhot taisteli kotonaan Steelersiä vastaan sitkeästi mutta joutui lopulta taipumaan 3–4-tappioon. Markus Siprosen ja Niko Einiön avauserässä Steelersille laukoman kahden maalin johdon kuroivat Aleksi Ahokas sekä Jesper Ahola toisessa kiinni, ja vielä ottelun viimeiselle kympille lähdettiin tasalukemista 2-2. Kahdeksan minuuttia ennen loppua vei kuitenkin Nico Matilainen Teräsmiehet uudelleen edelle, ja Welhojen riskipeli lopussa ilman maalivahtia venytti verkkoja kummassakin päässä. Markus Sipronen osui tyhjiin illan toisensa, ja sekuntia ennen loppua löi Riku Tuononen kuopiolaisille laihan lohdutusosuman.

TPS käväisi Nurmon Jymyn vieraana toisessa erässä tappiolla mutta palasi lopulta Turkuun kolmen pisteen kanssa voitettuaan 7-2. Tommi Hakalan 2–1-maali toisen erän alkuun jäi isäntien viimeiseksi ilonaiheeksi Mikko Hautaniemen, Tino Salmisen, Miko Kailialan ja Waltteri Vesterisen muutettua jo ennen toista taukoa lukemiksi 2-5. Turkulaisten seitsemään maaliin löytyi tänään kuusi eri viimeistelijää, ja kaksi ahnehti vain tehot 2+1 merkkauttanut Mikko Hautaniemi.