Uutiset

F-liigassa nollatoleranssi kiusaamiselle - avainasemassa yhteistyö seurojen kanssa

F-liigassa on reagoitu kevään keskusteluun otteluiden sisäisestä asiattomasta puheesta.

Kenttien sisäinen keskustelu nousi esille puolivälieräsarja TPS-SPV jälkeen. SPV:n Tommy Koponen esitti sekä Ilkka-Pohjalaisen että Pääkallon haastattelunsa huolensa ympäri F-liigakenttiä kuullusta koventuneesta kielenkäytöstä sekä henkilökohtaisuuksiin menosta.

F-liiga suhtautuu lajiväen huoleen vakavasti. Keskustelu seurojen kanssa tilanteesta on ollut heti rakentavaa.

– F-liiga ei hyväksy epäasiallista käyttäytymistä keneltäkään osapuolelta, oli kyseessä pelaaja, valmentaja, joukkueen toimihenkilö tai katsomossa kannustavat fanit. Henkilön olemukseen liittyvä loukkaava kielenkäyttö tulkitaan henkiseksi kiusaamiseksi, jossa pitää olla nollatoleranssi. Rajanveto on selvä, F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen alleviivaa.

Nurminen muistuttaa, että F-liigan huippunimet ovat tärkeitä esikuvia monelle nuorelle. Sen myötä on tärkeää pitää huolta, että yhteisön arvot näkyvät kaikessa tekemisessä.

– Nyt esiin nousseet epäurheilijamaiset sanailut tulee ehkäistä F-liigasta ja puuttua niihin viipymättä. Haluan, että F-liiga toimii kaikissa olosuhteissa vastuullisesti ja yhteisöllisesti. Yhdessä seurojen kanssa tulemme huolehtimaan, että verbaalinen viestintä säilyy kaikissa olosuhteissa rakentavana ja reiluna. Vetoan jokaiseen joukkueen jäseneen, että kunnioitetaan peliä ja arvostetaan vastustajaa yhtä paljon kuin oman joukkueen jäseniä. Epäasiallisilla ja loukkaavilla sanoilla ei voiteta mitään, mutta kaikki häviävät.

Tilanteesta on käyty jo asiallista keskustelua sisäisesti F-liigaseurojen välillä. Nurminen jakaa kiitosta organisaatioiden välisestä yhteistyöstä. Tulevaisuudessa F-liiga haluaa vain tiivistää tätä yhteistyötä.

– F-liiga valmistelee toimenpiteitä vastuullisuuskampanjan käynnistämiseksi ja tulemme kutsumaan yrityksiä mukaan salibandyn ja F-liigan arvojen mukaiseen toimintaan, Nurminen vinkkaa.

Arkistokuva: Anssi Koskinen