Uutiset

F-LIIGA KASVUSSA - MEDIALUVUISSA POSITIIVISTA KEHITYSTÄ

Vaikka katsomoihin ei ole voitu ottaa kannattajia, F-liigan kiinnostavuuden kasvu on näkynyt lisääntyneenä mediahuomiona sekä kasvaneita katselijalukuina – puhumattakaan sosiaalisen median seuraajamäärien vilkkaasta noususta.

 

Kasvavat katsoja ja seuraajamäärät auttavat kaupallisessa kasvussa.

– Suuremmat seuraajamäärät olivat ne sitten verkkosivuilla, somekanavilla, ottelustreameissa tai perinteisessä TV:ssä konvertoituvat aikanaan myös kaupalliseksi kasvuksi. Kasvu on meille sekä seurojen että F-liigan kanavien kasvamista, täsmentää markkinointipäällikkö Toni Nikunen. Somessa porhalletaan vahvasti, jossa korostuu suhteellisen nuori seuraajakunta. Positiivinen kehitys on nähty sosiaalisen median puolella, jossa seurojen sosiaalisen median seuraajamäärät ovat kasvaneet viimeisen puolentoista vuoden aikana miesten sarjassa 11 %:a, tässä seurat ovat tehneet hyvää työtä investoimalla laadukkaaseen sisällöntuotantoon, Nikunen lisää.

 

F-liiga mediana

F-liigan toukokuussa avatuilla sosiaalisen median tileillä on yhteensä yli 16 000 seuraajaa ja seurojen tileillä yli 260 000 seuraajaa. Somesisällöt ovat kumulatiivisesti tavoittaneet yli 11 miljoonaan kertaa.

– Nollasta on lähdetty liikkeelle, mutta eri kanavat ovat kasvaneet kokonaisuutena hyvin. OIemme jo Suomen kahdeksanneksi suurin urheilusarja sosiaalisessa mediassa – nuorten suosimassa IG:ssä olemme kolmanneksi suurin. Tavoite on kasvattaa sekä F-liigan että seurojen kanavia – matka on vasta alussa, mutta ensimmäiset askeleet ovat lupaavia. Huippusalibandy kiinnostaa varsinkin nuorempia kuluttajia, F-liigan viestintäpäällikkö Ilari Isotalo summaa.

Seuraajamäärien ohella tärkeitä mittareita on yksittäisten julkaisujen sitouttaminen.

– F-liigan brändiin kuuluu viihteellinen ja monipuolinen viestintä eri kanavissa. Haluamme herättää tunteita yhdessä seurojen kanssa. Tässä korostuu yhteistyö eri seurojen mediavastaavien kanssa. Tavoite on tulevaisuudessa, että F-liiga näkyy yhä värikkäämmin seurojen ja tähtipelaajien kautta eri kanavissa, Isotalo lisää.

 

 

F-liigan näkyvyys mediassa

F-liigaa on pystynyt seuraamaan läpi kauden Ruudun ja VeikkausTV kautta.

– Ruudun lähetysten päätelaitteet ovat kasvaneet F-liigassa 27% verrattuna kauteen 2019-2020. Kiinnostus huippusalibandyyn on myös nousussa lyhytvideosisällössä, jossa nousua on tullut lähes 40% viime kauteen verrattuna! kertoo Nelonen median Urheilutuotantojen päällikkö Tuomas Saarela.

Sponsor Insightin tekemän tutkimuksen mukaan peräti 2,1 miljoonaa suomalaista tunnistaa vähintään yhden F-liigajoukkueen nimeltä. Lukua voidaan pitää korkeana, sillä karkeasti puolet suomalaisista ei seuraa tai välitä kilpaurheilusta. F-liigan mediaesiintymisten määrä on kasvanut syyskauden aikana
+26 % edelliskaudesta (yhteensä 361 mediaesiintymistä Suomen suurimmissa medioissa) ja TV-esiintymiset ovat lähes kolminkertaistuneet (kokonaiskontaktimäärän ollessa 28,4 milj. suomalaista).

Latvia näyttää ottelustreamejä – highlight klippejä kulutetaan Norjassa

– Lähetyksiä voi väijyä nyt myös Latviassa. Runkosarjan aikana tehtiin muutamien otteluiden kokeilu, joka on nyt poikinut lisätilaukseen. Norjaan tehtiin ensimmäisen vaiheen käynnistys ja kysyntää synnytetään klippien avulla. Ainakin IFF:n kautta näkynyttä TEHO Sport Suomen Cupia katsottiin Norjasta huikeasti enemmän kuin mitä vielä syksyn Super Cupia. Tiedämme myös otteluiden näkyvän Kiinassa – tämä on asia jonka joudumme ottamaan tarkempaakin tarkasteluun, sillä striimejä ei ole Kiinan markkinoille myyty. Olemme vasta ottaneet ensimmäiset stepit kansainvälistymisen eteen päättää myyntipäällikkö Patrik Forsbacka.

 

 

Kiinnostaako yhteistyökumppanuus F-liigan kanssa? Katso lisää: https://fliiga.com/fi/yhteistyokumppanuudet/