Uutiset

TPS aktiivinen markkinoilla - haaviin kolme uutta nimeä

TPS vahvistaa joukkuettaan F-liigan naisten sarjaan, kun seura kertoo kiinnittäneensä riveihinsä Meri-Helmi Höynälän (kuvassa), Anna Marttalan sekä Oona Salon. Kolmikko tuo jo aiemmin julkistettuun joukkueeseen sekä kärkiosaamista, että leveyttä. 

Meri-Helmi Höynälä (s.2001) saapuu TPS-paitaan SB-Prosta, jota hän on edustanut kolme edellistä kautta.

Keskushyökkääjänä operoiva, kauden 2019-2020 tyttöpelaajaksikin Suomessa valittu Höynälä vahvistaa TPS:n jo ennestään kovaa keskikaistaa. TPS:n päävalmentaja Aki Vilander luonnehtii Höynälää moderniksi pallolliseksi sentteriksi. 

– Höynälä pystyy vahvalla pelikäsityksellään ja pelitaidollaan rytmittämään viisikon hyökkäyksiin eri vaiheita. “Mersu” on myös äärimmäisen tunnollinen puolustussuuntaan ja luonne ei anna väistellä kamppailutilanteissa. Tämän tason pelaajasta täytyy saada myös konkreettisesti tehoja hyökkäyssuuntaan, Vilander luonnehtii TPS:n tiedotteessa.

Marttala on tuttu nimi F-liigasta FBC Loiston riveistä. Salo saapuu Turkuun puolestaan  Northern Starsista. Aki Vilander luonnehtii molempia erittäin sopiviksi lisäyksiksi TPS-ryhmään.

– Anna on jäätävän kovassa urheilullisessa iskussa, sitoutuu työntekoon ja haluaa väsymättömästi kehittää itseään. Hän on erittäin aggressiivinen karvaamaan ja röyhkeä murtautumaan pallolla hyökkäysalueella viisikon sisään. Anna liikkuu myös poikkeuksellisen hyvin pallottomana hyökkääjänä ja antaa näin kätisyydenkin puolesta paljon hyviä vaihtoehtoja hyökkäyspelaamiseemme. 

– Oona puolestaan on tulevaisuuden rightin pommittaja, joka halusi tulla TPS-paitaan kehittämään itseään kokonaisvaltaisesti. Lähtökohtaisesti suurin vastuu tulee vielä junioreissa, mutta potentiaalinsa puolesta on ajan kysymys milloin murtautuu liigajoukkueen kokoonpanoon. 

Artikkelikuva: Anssi Koskinen