Uutiset

F-liiga kiinnostaa – ennätykselliset medialuvut puhuvat puolestaan

Ensimmäinen F-liigakausi oli mediatavoittavuuksien suhteen menestyksekäs. Mediatavoittavuudet näyttävät modernin huippusalibandyn ajan kovimpia lukemia, ja F-liigan tunnettuus on noussut kohisten.

Sponsor Insightin tutkimuksen mukaan noin joka neljäs täysi-ikäinen suomalainen, eli lähes 1,2 miljoonaa henkilöä on kuullut F-liigasta. Tämä luku on noussut vuoden 2020 kesäkuusta 14 prosentista 27 prosenttiin.

F-liiga kiinnostaa ihmisiä.

Edelliseen kauteen verrattuna F-liiga on saanut paljon enemmän medianäkyvyyttä niin sanomalehdissä, verkkomedioissa kuin televisiossakin. Vapaasti katsottavilla kanavilla F-liiga on 17.4. mennessä saavuttanut ennätysmäärän TV-katsojakontakteja. Raportin mukaan F-liigan tv-katsojakontaktit ovat yli kolminkertaistuneet menneen kauden aikana verrattuna edelliskauteen.

Keskimäärin F-liigan TV-esiintymiset tavoittavat 420 000 suomalaista. Päivitämme lopulliset lukemat kaudelta 20-21 kesäkuun puolessa välissä saatuamme lopulliset mediatavoittavuusraportit. Kauden 19-20 kumulatiivisten TV-katsojamäärien kuoppa selittyy Playoffsien kesken jäämiselle, käytännössä nostetta on ollut kaudesta 17-18 alkaen. Finnpanelin mukaan Nelosella nähdyt miesten sarjan finaalipeli numero neljä keräsi 108 000 katsojaa, huipputavoitettavuuksien ollessa 348 000 silmäparia.

Ottelut näkyivät kauden ajan Ruudun kautta. Ruutu kertoo, että edelliseen kokonaan pelattuun kauteen (18-19) nähden menneellä kaudella päätelaitteiden keskiarvo kasvoi lähes 43%.

Sosiaalisen median luvut puhuvat myös puolestaan. Ensimmäisen vuoden aikana F-liiga keräsi yli 12 000 seuraajaa Instagramissa ja sai sosiaalisessa mediassa yhteensä 744 347 reaktiota. Elokuun jälkeen F-liigan somekanavat ovat tavoittaneet yli 18 miljoonaa kontaktia. Vaikka sama seuraaja voidaan tavoittaa kuukauden aikana useita kertoja, tämä luku tarkoittaa silti laajaa määrää sosiaalisen median käyttäjiä.

”Voimme olla erittäin tyytyväisiä päättyneeseen poikkeukselliseen kauteen. Seurat ovat tehneet upeaa työtä järjestämällä ottelutapahtumat vastuullisesti. Sen ansiosta F-liigassa pelattiin kaiken kaikkiaan yli 436 ottelua, mukaan lukien pudotuspelit ja karsintaottelut. F-liigassa pelaavat joukkueet ovat tiivistäneet yhteistyötään, ja vuorovaikutus seurojen kanssa on tiiviimpää kuin koskaan aiemmin. On hienoa todeta, että huippusalibandy kiinnostaa ihmisiä yhä enemmissä määrin. F-liigaa kuvaava muuttohaukka on lähtenyt oikealle lentoradalle ja saanut ilmaa siipiensä alle. Odotamme malttamattomana jo sitä hetkeä, kun katsomot voidaan jälleen avata yleisöä varten ja pelaajat pääsevät näyttämään parastaan kannattajiensa edessä. Peli on aina parasta paikan päällä”
F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen