Uutiset

F-liigaseurat kokoontuivat - linjauksia olosuhteiden turvallisuudesta

F-liigaseurat kokoontuivat tiistaina keskustelemaan ja linjaamaan toimitusjohtaja Kimmo Nurmisen johdolla liigan olosuhteiden turvallisuudesta.

Taustalla oli viikonlopun ikävä törmäys, kun Classicin Krister Savonen löi päänsä Espoossa Tapiolan urheiluhallin kaukalon vieressä olevaan laitaan. Savonen sai tilanteessa aivotärähdyksen.

Tapaus on herättänyt paljon keskustelua myös seuroissa. Espoossa on jo käyty neuvotteluita Tapiolan Urheiluhallin kentän vieressä olevan seinän pehmustamisesta ja Nokian KrP huolehti toimitsijapöydän ja katsomorakenteiden pehmustamisesta ennen maanantai-iltana pelattua ottelua.

Tiistain kokouksessa päätettiin, että myös muut seurat suorittavat nopealla aikataululla tarkemmat turvallisuustarkastukset ja tarpeelliset korjaukset kotiareenoillaan.

– F-liigan seurat ovat osoittaneet esimerkillistä vastuullisuutta ja reagointikykyä, sillä urheilijoiden ja otteluun osallistuvien toimihenkilöiden turvallisuudesta halutaan pitää jatkossakin hyvää huolta. Tämä selkeä tahtotila tuli hyvin esille yhteisessä kokouksessa, F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen kommentoi.

Myös areenoiden ensihoitovalmiutta halutaan parantaa ja tehostaa F-liigassa. Otteluissa on oltava jatkossakin ensiaputaitoinen henkilö paikalla – tämän ohella seurat pyrkivät siihen, että ensihoidon vasteaika hätätilanteissa on jatkossa mahdollisimman pieni.

– F-liigan miesten sarjassa pelaavilla joukkueilla vaikuttaa olevan verrattain hyvät valmiudet tarjota tarvittaessa myös lääkärin konsultaatiota oikeanlaisen hoidon arvioimiseksi. Liigaseurat ovat toimineet vastuullisesti tähänkin asti ja yhdessä tehdyt F-liigan linjaukset tukevat tätä kehitystä, Nurminen kiteyttää.