SaiPa ja SSRA ottivat avauskiinnitykset paikkoihin puolivälierissä

SaiPa ja SSRA ottivat ensimmäiset kiinnitykset F-liigan naisten puolivälieräpaikkoihin, kun B-lohkon valtias SaiPa kukisti kotonaan Kooveen 4-3 ja A-lohkon seiska SSRA B-lohkon kakkosen Helsinki Unitedin samoin kotonaan 4-3.

SaiPa repi eroa toisessa erässä, jossa Miisa Turunen pommitti ylivoimalla lukemiksi 2-1 ja Juuli Hakkarainen erän lopulla komealla ohjauksella 3-1. Kooveen Kiia-Mari Avikainen kavensi viimeisellä minuutilla, mutta päätösjaksolla jäi Siiri Tuutin putoava lehti viivasta päivän voittomaaliksi. Koovee kykeni vielä Kalpana Tarvaisen takatolpalta ohjaamaan kavennukseen, mutta viimeiset viisi minuuttia taisteltiin maaleitta.

Oulussa laukoivat Anni TaskilaRiina Baer ja Liinu Koivisto SSRA:lle kymmenessä minuutissa nopean kolmen maalin johdon, mutta vieraat kirivät toisessa erässä tilanteeseen 3-2. Roosa Meriläisen kotijoukkueelle päätösjaksolla laukoma neljäs osuma jäi tänään voittomaaliksi, kun Helsinki Unitedin Riina Latvakoski kavensi vielä kolme minuuttia ennen täyttä aikaa.

Paikka puolivälierissä aukeaa kolmella voitolla.

Tänään alkoivat paras viidestä -sarjat myös liigassa säilymisestä, ja niissä ÅIF kukisti jatkoajalla Steelersin 2-1 ja Blue Fox samoin jatkoajalla Pirkkalan Pirkat 3-2.

Pinja Jaakkolan maali näytti jo riittävän ÅIF:lle voittoon kunnes Steelersin Iida Elorannan tasoitus ilman maalivahtia minuuttia ennen loppusummeria siirsi ratkaisun jatkoajalle. Sitä ehdittiin pelata yhdeksän minuuttia ja 42 sekuntia ennen kuin Mikaela Backman syötti päädystä ja Viivi Heikkinen täräytti aivan maalin edestä ratkaisun.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Blue Fox ehätti Pirkkalassa Elisa Virtasen ja Sofia Holmin maaleilla 0–2-johtoon, mutta Fiina Ruusiala kavensi toisessa erässä, ja päätösjakson puolivälissä Pirkkain tuttu tehokaksikko Henriikka JärviPinja Myllymäki rakensi tasoituksen. Jatkoaika ehti vanheta runsaat kaksi minuuttia ennen kuin Veera Kososen yllättävä laukaus vasemmasta laidasta aivan takayläkulmaan ratkaisi pelin Blue Foxille.

Pääkuva arkistosta: Esa Jokinen

Tältä maistui jatkoaikavoitto ÅIF:n penkillä. Kuva: Juhani Järvenpää