PSS ja TPS hakivat kotietunsa takaisin – välierävoitot nyt 1-1

PSS ja TPS hakivat F-liigan välierissä kotietunsa takaisin, kun PSS löi Tampereella Classicin jatkoajalla 5-4 ja TPS Helsingissä EräViikingit 6-4. Voitot ovat kummassakin parissa nyt 1-1, ja kolmannet ottelut pelataan keskiviikkona Porvoossa ja Turussa.

Kahdesti tappiolla ollut Classic nousi toisen erän viimeisellä sekunnilla Suvi Hämäläisen maalilla 3–2-johtoon, mutta kolmannen erän puolivälissä Jasmin Saario ja Ella Sundström nostivat mestarit runsaan minuutin välein syntyneillä osumilla rinnalle ja ohi. Ratkaisuun tarvittiin kuitenkin jatkoaika, kun Classicin Sanni Nieminen tasoitti pelin ylivoimalla neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Jatkoaika ehti vanheta vain runsaan minuutin ennen kuin Matilda Holmström tarjoili laidasta keskelle ja Julia Turusen kova laukaus viuhui ohi Classic-vahti Elsi Kangasharjun.

Esa Takalon ottelukuviin

Helsingissä EräViikingit vei avauserän 2-0, mutta toisessa TPS nousi rinnalle ja johtoon, jonka kotijoukkueen Milla Ylikojola vielä tasoitti toisen tauon tilanteeksi 3-3. Tasalukemat loistivat taululla vielä seitsemän minuuttia ennen loppua, mutta sitten Seraina Fitzi, Noora Rantanen ja Sofia Leino tulittivat turkulaiset tavoittamattomaan johtoon. EräViikingit venyi vielä Jenni Rautasen kuudella viittä vastaan laukomaan kavennukseen muttei enää taisteluun voitosta.

F-liigakarsinnan toisessa vaiheessa Blue Fox ja Jokerit ovat voiton päässä ensi kauden liigapaikoista haettuaan tänään vieraskentiltä toiset voitot. Blue Fox kaatoi Oulussa HaHen 4-1 ja Jokerit Hämeenlinnassa Steelersin 9-1.

Oulussa kykeni HaHen liigakonkari Sanna Risteli vielä kaventamaan Blue Foxin kahden maalin johdon yhteen, mutta sitten osui Elisa Virtanen toisen erän lopussa ja vielä kertaalleen kolmannessa. Hämeenlinnassa Steelers käväisi Nea Vähäkosken maalilla aluksi johdossa, mutta Jokerit nousi jo avauserässä ohi Jonna Karosen sekä Bianca Bomanin osumilla ja meni toisessa erässä menojaan karaten jo 6–1-johtoon. Jokereiden liigajyrät johtivat tänäänkin esimerkillä, kun Anna Ylikojola tehoili 2+3, Bianca Boman 3+1 ja Tuuli Rannala 2+2.

Kuva: Esa Takalo