PSS ja TPS matkalla loppuotteluihin, Blue Fox varmisti liigapaikkansa

PSS ja TPS ovat jo voiton päässä F-liigan finaaleista, kun kumpikin johtaa illan kotivoittojen jälkeen välieräsarjaansa 2-1. Tänään PSS kaatoi Classicin 8-3 ja TPS EräViikingit 6-2.

Ella Holmberg sekä Julia Turunen laukoivat PSS:lle runsaassa neljässä minuutissa johdon, josta se ei enää luopunut. Ensin Suvi Hämäläinen ja sitten Johanna Homi kavensivat, mutta kumpaakin seurasi kotijoukkueen maali Julia Turusen ja Jasmin Saarion osuessa. Toisessa erässä Saario iski illan toisellaan tilanteeksi jo 5-2. Sama toistui päätösjaksolla, kun ensin Meri Jokinen kavensi mutta perään Jasmin Saario karkasi iskemään läpiajosta yläriman kautta lisää eroa ja hattutempun täyteen.  Classicin yritys ilman maalivahtia tuotti vielä kaksi takaiskua omaan päähän.

Turussa käväisi EräViikingit Elisa Vilhusen ja Sofia Mittentagin maaleilla kahdesti johdossa, mutta toisessa erässä TPS käänsi pelin. Sofia Leinon tasoitus sekä Jenna Saarion johtomaali syntyivät vain yhdeksän sekunnin välein, ja perään Leino laukoi vielä toisen tauon tilanteeksi 4-2. EräViikinkien Daniela Westerlundin kavennuspaikka rangaistuslaukauksesta kolmannessa erässä pysähtyi Noora Vuorelan torjuntaan, ja lopussa Laura Rantanen komisteli vielä kahdesti lukemia tyhjiin.

Anssi Koskisen ottelukuviin

F-liigan karsinnan toisessa vaiheessa Blue Fox varmisti ensi kauden liigapaikkansa voitoin 3-0, kun se kaatoi HaHen tänään kotonaan maalein 6-4. HaHe kävi aluksi johdossa, mutta jo ensi erässä nostivat kahdesti osunut Suvi Luomaranta sekä Veera Kosonen kotijoukkueen 3–1-johtoon. Toisessa erässä Rose-Marie Sandin ja Sofia Holm kasvattivat eroksi jo 5-1 ennen kuin vieraiden Sanna Risteli kavensi 201 liigaottelun kokemuksella kahdesti. Vieraat nousivat kolmannessa erässä Tuuli Koskisen ylivoimaosumalla jo maalin päähän, mutta heti seuraavassa vaihdossa Sofia Holm palautti eron ennalleen.

Kuva: Anssi Koskinen