Uutiset

Eerikkilä Super Cup avaa kauden uusissa puitteissa - salibandykarnevaalien lippujen tuotot hyväntekeväisyyteen

Salibandykauden ryminällä avaava Eerikkilä Super Cup järjestetään lauantaina 10. syyskuuta 2022 Eerikkilässä. Tarjolla on samalla isompi salibandyn superpäivä. Pokaaliotteluiden lisäksi Eerikkilässä nähdään TUPLA+ Katusählyfinaalit ja kansainvälinen lajiseminaari.

Eerikkilä Super Cupissa kohtaavat viime vuosilta tuttuun tapaan sekä miesten että naisten sarjojen F-liigamestarit sekä TEHO Sport Suomen Cupin voittajat. Otteluissa riittää panosta – jaossa on salibandykauden ensimmäiset pokaalit.

Eerikkilässä riittää myös lauantaina 10. syyskuuta muuten tapahtumaa: Super Cupin ohella Eerikkilässä järjestetään lauantaina TUPLA+ Katusählyn finaaliturnaukset sekä kansainvälinen IFF:n kanssa järjestettävä World Floorball Summit -tapahtuma.

–  Tehtävämme on kehittää suomalaista salibandya kansainvälisten vaatimusten suuntaisesti yhdessä koko suomalaisen salibandy-yhteisön kanssa ja tarjota suomalaisen salibandyn kotipesänä lajille huippuolosuhteet. Syyskuinen karnevaali on jälleen yksi askel eteenpäin hedelmällisessä yhteistyössämme Salibandyliiton ja F-liigan kanssa, Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen iloitsee.

Eerikkilä Super Cup pelataan tapahtumaa varten katetulla areenalla. Tapahtuman tuotoilla tehdään hyvää. Iso osa apahtumalippujen tuotoista ohjataan hyväntekeväisyyteen – tarkempi kohde ilmoitetaan myöhemmin.

Ilmaiset bussit faneille

Salibandyn superpäivästä halutaan rakentaa kauden avaava yhteinen lajiväen tapahtuma. F-liiga kustantaa sen myötä bussikuljetukset kaikille neljän finaalijoukkueen kannattajille.

Naisten puolella ottelupari on TPS-PSS. Miesten puolella Classic saa vastaansa SPV:n.

– Super Cup toimii erinomaisena starttina alkavaan salibandykauteen ja tapahtumalla herätellään myös lajiyhteisön ja salibandyfanien kiinnostus. Olen vaikuttunut, miten Eerikkilä on tullut mukaan luomaan huippuolosuhteita ja välittää aitoa halua luoda Super Cupin ympärille yhteisöllinen tapahtuma, upeassa ympäristössä. Tällainen kattaus on vain kerran vuodessa, joten tätä ei kannata missata, F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen avaa.

Myös Eerikkilä on mukana talkoissa. Kumppaneiden avulla pyritään tarjoamaan lähialueen junioriseuroille mahdollisuus tulla näkemään lajin huippuja paikan päällä.

– Tulemme olemaan yhteydessä kumppaneihimme ja lähialueen yrityksiin, jotta voisimme yhdessä tukea paikallisia junioriseuroja ja tuoda heidät vieraaksi tapahtumaan. Huippuotteluiden näkeminen paikan päällä kehittää osaltaan myös lajikulttuuria ja senkin takia on tärkeää, että juniorit pääsevät aistimaan livenä tapahtuman tunnelmaa, Jakonen lisää.

Seminaarin tavoitteena pelin ja lajin kehittyminen

World Floorball Summit kokoaa jälleen yhteen myös kansainvälisen salibandy-yhteisön, kun tapahtuma järjestetään toista kertaa. Viime vuonna vain verkkotapahtumana toteutettu tapahtuma sulautuu nyt osaksi Eerikkilä Super Cupin otteluita ja pureutuu muun muassa pelianalyysin osa-alueisiin ja pelin kehittämiseen tiedolla johtamisen avulla.

Seminaarin ohjelma ja puhujat julkaistaan myöhemmin.