SPV teki sen taas – Classic kaatui komeasti Eerikkilä Super Cupissa

Salibandyn viime syksyn Supercupissa Classicin yllättänyt Seinäjoen Peliveljet uusi temppunsa tänään, kun se kaatoi Classicin Eerikkilä Super Cupissa loppunumeroin 9-5. Classic lähti otteluun viime kauden F-liigan ja Suomen Cupin mestarina ja SPV Cupin kakkosena.

Konsta Tykkyläinen kilisteli Classicin kahden tolpan kautta johtoon jo minuutin pelin jälkeen, ja Nico Salolla oli paikka nostaa rangaistuslaukauksesta ero kahteen. Rasmus Hasu kuitenkin peitti Salon yrityksen, ja kohta nähtiin mallia toisessa päässä. Yksi SPV:n salamannopeista pistohyökkäyksistä toi läpiajon ja rangaistuslaukauksen, josta Matias Lintula sijoitti tasoituksen aivan oikeaan yläkulmaan.

Tasaisen vaihtelevasti mentiin myös toisessa erässä, jossa SPV ehti kääntää kolmella salamaosumalla Classicin maalin johdon omaksi 4–2-etumatkakseen. Classic osui puolestaan kahdesti peräkkäin nousten rinnalle, mutta päätöserään lähdettiin sittenkin SPV: johdosta. Kaksi minuuttia ennen taukoa Miika Latvala ampaisi keskiympyrässä ohi vartijastaan ja kiskaisi laadukkaan laukauksen ohi Lassi Torisevan.

Kolmannen erän sai Classic aloittaa ylivoimalla, mutta maalin teki SPV. Kello ehti kiertää vain seitsemän sekuntia, kun Eero Karjanlahden kääntölaukaus lurahti Lassi Torisevan jalkojen välistä verkkoon. Odotettu Classicin kiri pysähtyi SPV:n taistelevaan puolustukseen, ja haastaja puolestaan iski paikoistaan. Hyökkäyspään pallonriisto toi Peter Kotilaisen komean 7–4-osuman, ja Konsta Haukkala pommitti vastaiskun päätteeksi SPV:lle jo 8-4. Ratkaisevaa apua Classicille ei ollut edes maalivahdin vetämisestä penkille kuusi minuuttia ennen loppua. Toni Salminen kavensi kertaalleen, mutta sitä ennen oli Sami Koski kasvattanut vastustajan johtoa tyhjään verkkoon.

– Saatiin tosi hyvä lähtö kauteen, SPV:n päävalmentaja Jori Isomäki maisteli Ruudun haastattelussa.
– Suurin asia tänään oli se sydän jonka punainen löi tuonne. Kovassa paineessa oltiin tietyillä hetkillä mutta pystyttiin myös pelaamaan pallollisina ja tekemään maaleja.
Isomäki löysi pelistä sekä kiitettävää että kehitettävää.
– Puolustukseen ja pelin kääntämiseen olen aika tyytyväinen mutta en vielä ihan siihen, mitä pallolla pystyttiin tekemään paineen alla. Siinä on vielä kehittämistä. Pyritään käyttämään tämä onnistuminen liigakauteen paremmin kuin viime vuonna, kun saatiin Super Cupin voiton jälkeen kuitenkin siihen huono alku.

Anssi Koskisen ottelukuviin

Salibandya, Eerikkilä

Eerikkilä Super Cup 2022, miehet

Classic–SPV 5-9 (1-1, 3-4, 1-4)

1. erä: 0.58 Konsta Tykkyläinen (Nico Salo) 1-0, 5.47 Matias Lintula 1-1 rl.
2. erä: 26.20 Alpo Laitila (Eemeli Salin) 2-1, 27.01 Aapo Lokasaari (Miika Latvala) 2-2, 29.45 Konsta Haukkala (Sami Koski) 2-3, 30.32 Aaro Tammiranta (Santeri Uusi-Laitila) 2-4, 31.39 Janne Lamminen (Ville Lastikka) 3-4 sr, 38.11 Miika Latvala (Aapo Lokasaari) 4-5.
3. erä: 40.07 Eero Karjanlahti (Uusi-Laitila) 4-6 av, 48.14 Peter Kotilainen (Mikko Santanen) 4-7, 49.19 Haukkala (Lokasaari) 4-8, 56.48 Sami Koski (Ville Kuusela) 4-9 tm, 57.26 Toni Salminen (Albert Koskinen) 5-9 im.

Torjunnat:
Lassi Toriseva Classic 3+3+2=8,
Rasmus Hasu SPV 10+4+11=25.

Jäähyt: Classic 0 min, SPV 2 min.

Erotuomarit: Henri Heinola ja Manu Marttinen.

Yleisöä: 512.

Kuvat: Anssi Koskinen

Peter Kotilainen nähtiin ensi kertaa virallisessa ottelussa uuden seuransa SPV:n paidassa.