Uutiset

Jymyn Kalle Vaaralalle kolmen ottelun pelikielto päähän osuneesta kontaktista

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt Nurmon Jymyn Kalle Vaaralalle kolmen ottelun pelikiellon vastustajan päähän osuneesta kontaktista F-liigan ottelussa Jymy-Classic 18.9.

Tilanne tuli käsittelyyn otteluvalvojan tekemällä videotutkintapyynnöllä.

Kurinpitodelegaatio perustelee päätöstä näin:

Tilanteessa Jymyn Vaarala lähtee irtopallon perään laitaa pitkin. Classicin Vaajala pyrkii tavoittamaan samaan aikaan palloa kohtisuoraan laitaa päin keskustan puolelta. Molemmat pelaajat pyrkivät saamaan pallon haltuunsa ja pelaajat törmäävät toisiinsa. Vaajala kurkottaa palloa ja on kumarassa asennossa. Vaarala tulee tilanteeseen selvästi pystymmässä asennossa. Vaarala kääntää kylkensä kohti Vaajalaa ennen kontaktia.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että videotallenteelta käy ilmi Vaaralan olkavarren osuvan Vaajalaa päähän. Vaarala korostaa kontaktin voimakkuutta nojaamalla eteenpäin ja pitämällä olkavartensa edellään.

Vaaralalla on esteetön näkyvyys tilanteessa ja mahdollisuus toimia tilanteessa toisin sellaisella tavalla, joka ei olisi aiheuttanut vastaavanlaista vaaratilannetta. Vaikka Vaaralalla ei olisi ollut tarkoitus osua vastustajaa päähän, kurinpitodelegaatio katsoo, että pelaajalla on tällaisessa tilanteessa vastuu toiminnastaan.

Kauden linjauksen mukaan päähän kohdistuvista rikkeistä on määrättävä vähintään kahden ottelun rangaistus, mikä on otettava huomioon rangaistuksen määrää mitattaessa. Kurinpitodelegaation määrää pelisäännöistä seuraavan automaattisen yhden ottelun pelikiellon lisäksi kahden ottelun pelikiellon eli määrää Vaaralalle kolmen ottelun pelikiellon. Päätös syntyi äänin 2–1.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: