FBC Turku teki historiaa – kaikkien aikojen ensimmäinen voitto F-liigassa

Nousija FBC Turku nappasi kaikkien aikojen ensimmäisen voittonsa F-liigassa, kun LASB taipui Kupittaan palloiluhallissa 3-2. Perjantain toisessa ottelussa Classic kukisti Espoossa Westend Indiansin 6-3 ja palasi sarjakärkeen.

Julius Salokangas ohjasi toisessa erässä avausmaalin Turkuun kolmen ottelun voittoputkessa saapuneelle LASBille, mutta Verneri Tuononen tasoitti saman tien ensimmäisellä liigamaalillaan. Peli ratkottiin päätösjaksolla, kun Aleksi Havian vapauttama Nikolas Laaksonen uitti upeasti takatolpan kautta FBC:n johtoon ja Elias Siira kasvatti eroa halvahkosti napattuaan puolustajan lavasta karanneen pallon. Jasper Juuti kavensi vielä lahtelaisille, mutta viimeiset seitsemän minuuttia kotijoukkueen puolustus kesti.

Anssi Koskisen ottelukuviin

Classic repi ratkaisevan eron toisessa erässä, jossa se karkasi kotijoukkueelta kahdesti. Ville Lastikan ja Nico Salon laukoman 3–1-johdon kykeni Rasmus Pasanen vielä kaventamaan, mutta kohta iskivät vain kuuden sekunnin välein pallonriiston jälkeen Lastikka sekä Sami Johanssonin pallon takakulmalta sisään ohjannut Albert Koskinen. Kohta saatiin vielä aikakirjoihin toisen polven Classic-maalintekijä, kun seuralegenda Lassi Vänttisen poika Oliver nousi päädystä maalille ja pallo lurahti kotijoukkueen verkkoon. Samalla teki Indians-vahti Mikko Kirvesniemi tolppien välissä tilaa Juuso Jokisalolle. Päätösjakson ainoaksi osumaksi jäi syntymäpäiväsankari, Indians-kapteeni Valtteri Kainulaisen kavennus.

Classic nousi tämän päivän voitollaan kaikkien aikojen maratontaulukossa 1000 liigapisteeseen. Sen edellä on tilastossa vain 1073 pistettä kerännyt Oilers.

Classic pelaa liigassa 23. ja Oilers 29.kauttaan. Eniten liigakausia on Happeella, jolla on menossa jo numero 32.

Lauantaina ovat vuorossa ottelut TPS–Nurmon Jymy, Oilers–SPV, Westend Indians–OLS ja Happee–EräViikingit.

Kuvat: Anssi Koskinen