Blue Foxille kauden avausvoitto – Helsinki United taipui 3-2

F-liigan naisten B-lohkossa jumbona oleva Blue Fox otti tänään kauden avausvoittonsa, kun se löi kotonaan Helsinki Unitedin 3-2. Lauantain muut voittajat olivat Welhot ja Jokerit.

Helsinki United johti vielä peli puolivälissä Anni Rainion ylivoimaosumalla, mutta Blue Fox nousi keskellä toista erää tasoihin ja edelle Johanna Strömsholmin ja Mette Wecksténin onnistuessa. Kolme ja puoli minuuttia ennen päätöstä Sofia Holm iski kotijoukkueen jo 3–1-johtoon, ja Unitedin yritys kuudella viittä vastaan tuotti vain Joanna Saarisen kavennuksen. Kotivoiton kulmakiviin kuului maalivahti Hannah Pekkarinen, joka kolmannessa erässä urakoi 13 torjuntaa vieraiden Helmi Rauhalan selvitessä kolmella.

Welhot nousi kolmen pisteen päähän ottelun vähemmän pelanneesta sarjakärki SaiPasta, kun se löi vieraissa ÅIF:n 7-3. Silja Kuusela, Anna-Reetta Töllli ja Sofia Pykäläinen laukoivat kuopiolaiset jo ensi erässä kolmen maalin etumatkalle, ja kuusi minuuttia ennen ottelun loppua Welhot johti 6-1. Maalivahdin pois ottaminen tuotti ÅIF:lle Iida Sinkon kaksi kavennusta mutta myös Lotta Lindin tyhjiin tekemät päätösnumerot.

Jokerit varmisteli lohkon kolmossijaansa kaataessaan kotonaan O2-Jyväskylän maalein 6-4. Vielä kaksi minuuttia ennen toisen erän loppua väännettiin lukemissa 2-2 vieraiden tasoitettua kahdesti, mutta eroa syntyi tauon molemmin puolin, kun Anna Ylikojola iski toisen erän loppuun 3-2 ja Jessica Sågbom kolmannen alkuun 4-2. Molemmat syöttänyt Emilia Kaartoaho laukoi itse eron kolmeen, mutta O2-Jyväskylä kiri vielä kerran maalin päähän. Loppunumerot osui kotijoukkueelle Bianca Boman jo päätöserän puolivälissä.

Arkistokuva: Juhani Järvenpää