TPS katkaisi Jymyn voittokulun ja SPV oman tappioputkensa

TPS katkaisi Nurmon Jymyn syksyn voittoputken kolmeen voittamalla Seinäjoella 4-1. Lauantain toisessa ottelussa katkesi puolestaan SPV:n viiden pelin tappioputki, kun FBC Turku taipui vieraissa peräti 15-2.

TPS:n maalitilin avasi rystynostolla Alex Eklund koko kentän purjehduksen päätteeksi, ja toisessa erässä Joonas Koskinen sivalsi eron kahteen Peteris Treksen poikkipassista. Jari Hankkio taituroi Jymylle päätöserän puolivälissä rangaistuslaukauksesta avausmaalin, joka kuitenkin jäi tänään sinisten ainoaksi. Jere Niemelän hurja linko oikeasta laidasta yläkulmaan yllätti Jymy-vahti Aki Karjalaisen, ja Aleksi Ahokas viimeisteli vielä loppunumerot Janne Hoikkasen päädystä tarjoilemasta pallosta.

Turussa iski SPV voittoon riittäneet maalit jo avauserässä. FBC:n Verneri Tuononen kuittasi vielä Jukka-Pekka Pelto-Arvon avausmaalin, mutta perään iskivät Konsta Haukkala, Eero Karjanlahti ja Riku Hakanen vieraille. Samoin kävi Atte Kurkikankaan 2–4-kavennukselle, johon SPV vastasi kahdella osumalla jo ennen ensimmäistä taukoa. Jukka-Pekka Pelto-Arvolle kirjattiin tänään pöytäkirjaan neljä maalia, Riku Hakaselle tehot 3+1 ja Konsta Haukkalalle 1+3.

Sarjan kärkipäässä on nyt Classicilla 15, Westend Indiansilla 14, Oilersilla 13 ja TPS:llä sekä Nokian KrP:llä 12 pistettä.

Huomenna on F-liigan miesten sarjassa vuorossa ottelu OLS–LASB.

Arkistokuva: Anssi Koskinen