Jymy taisteli vierasvoiton KrP:stä, OLS ilakoi Happeen verkkoon kaksinumeroiset

Sarjataulukossa perinteisesti alempana olleet joukkueet kairasivat maanantai-iltana isot voitot, kun Nurmon Jymy löi vieraissa Nokian KrP:n 7-6 ja OLS kukisti kotonaan Happeen peräti 10-5.

Jymy otti Tampereella otteen jo avauserässä, jossa isäntien Miska Mäkinen kuittasi vielä ylivoimalla Karri Vaaralan avausmaalin, mutta Vaarala ja Niklas Äijälä laukoivat vieraat 3–1-taukojohtoon. Toisen erän maali-iloittelussa verkko pölisi molemmissa päissä, mutta Jymyn etumatka säilyi. Päätöserässä KrP painoi hurjasti, ja pallo pyöri useaan otteeseen Jymyn parhaana palkitun tshekkivahti Martin Hanousekin takana maaliviivalla. mTulosta tuli vasta kolme minuuttia ennen loppua nokialaisten painaessa ilman maalivahtia. Miska Mäkiselle merkitty 6–7-kavennus pomppi lopulta verkkoon Jymy-pelaajan mailasta mutta jäi erän ainoaksi.

Eilen viime sekuntien maalilla LASBin kaatanut OLS ei tänään jättänyt ratkaisua viime tippaan vaan karkasi kahdeksassa minuutissa 3–0-johtoon Olli Kinnusen, Joona Karjulan ja Kimi Vänttilän maaleilla. Matti Minkkisen kavennuksen jälkeen löi Luukas Hyvärinen taukolukemiksi 4-1, ja Happee jaksoi puristaa eron parhaimmillaan enää kahteen. Päätösjaksolla OLS ehti johtaa jo 8-2 ennen kuin Happee viimeisellä kympillä kaunisteli lukemia kolmesti. Luukas Hyvärinen hurjasteli tehot 3+2. Kaudelle 30 maalia luvannut Iiro Savela iski syksyn kolmantensa ja kuorrutti sen kahdella syöttöpisteellä.

Sarja jatkuu perjantaina otteluilla Happee–Nurmon Jymy, Oilers–TPS ja Westend Indians–LASB.

Kuva: Juha Käenmäki