Espoolaiset kaksoisjohtoon F-liigassa: Oilers tyrmäsi mestari TPS:n ja Westend Indians LASBin

Mestari TPS koki F-liigan miesten sarjassa jo kauden neljännen tappionsa, kun mestariehdokkaaksi mainittu Oilers tyrmäsi turkulaiset kotonaan Tapiolassa 9-4. Perjantain muut voittajat olivat toinen espoolainen Westend Indians sekä Happee.

Vielä avauserässä TPS:n Aleksi Ahokas kuittasi Justus Kainulaisen avausmaalin, mutta erän lopulla Heikki Iiskola nosti 812 katsojan iloksi takatolpalta Öljymiehet taas johtoon, ja tauon jälkeen tuli lisää. Aaro Astala rankaisi TPS:n pallonmenetyksestä jo 11 sekunnin kohdalla, Tuomas Iiskola sivalsi lukemiksi 3-1 vieraiden tuijotettua palloa, ja puolustaja Perttu Järvinen nousi läppäämään rystyltä jo 4-1. Kolmannen erän lopulla Heikki Iiskola täräytti tilanteeksi jo 9-3 ennen Pyry Kauppisen kavennusta. Heikki Iiskola kahmi tänään tehot 3+1 ja Justus Kainulainen 2+1.

Westend Indiansille illan 10-4-voitto LASBista oli jo neljäs perättäinen ja nosti ”Heimon” sarjakärkeen pisteen Oilersia ja kaksi pistettä ottelun vähemmän pelannutta Classicia edelle. Indiansin karattua avauserässä jo 5-1-johtoon nousi LASB toisen lopulla vielä tilanteeseen 6-4, mutta sitten isännät menivät Otahallissa menojaan. Päätösjaksolla lahtelaisten erkko pölähti vielä neljästi. Tšekkivahvistus Peter Majer oli tehoillaan 3+2 illan hahmo, ja Juuso Kekki kirjautti komeat 3+1.

Happeella oli alla kaksi tappiota ja Jymyllä voitto, mutta tänään juhlittiin pisteitä Jyväskylässä, vaikka Jymy ehti johtaa peliä kolmesti. Päätöserään maalin takaa-ajoasemasta lähtenyt Happee nousi Arttu Pykäläisen osumalla tasoihin ja Niko Laitin maalilla johtoon, jonka vieraiden Jari Hankkio vielä neljä ja puoli minuuttia ennen loppua tasoitti. Keskisuomalaisten sankariksi nousi Eppu Suhanto, joka iski Niko Laitin esityöstä voittomaalin vain 22 sekuntia Jymyn tasoituksen jälkeen.

Lauantaina pelataan sarjassa ottelut Classic – OLS ja SPV – EräViikingit.

Arkistokuva: Juhani Järvenpää