Happeelle ja Jymylle tuplapotti - Oilers ja EräViikingit tyhjin käsin kotimatkalle

Kotijoukkueet nappasivat kolme F-liiga-pistettä ja samalla jatkopaikat Suomen Cupissa, kun Happee kaatoi mestariehdokas Oilersin 9-8 ja Nurmon Jymy sarjajumbo EräViikingit 10-3.

Happee shokeerasi nimivahvaa Oilersia avauserässä karkaamalla 4-0-johtoon, mutta heti toisen erän alussa tuli sitten vastapalloon kun Öljymiehet latoivat runsaassa kolmessa minuutissa kolme osumaa. Sen jälkeen maalattiin vuorotahtia Oilersin kaventaessa kolme kertaa kahden maalin johdon yhteen. Ratkaisevaksi osoittautunut ero syntyi päätöserän puolivälissä, kun Markus Sipronen iski ensin Teuvo Kinnusen levityksestä tilanteeksi 8-6 ja Niko Laiti minuuttia myöhemmin 9-6. Heti seuraavassa vaihdossa Rasmus Kainulainen kavensi, ja 27 sekuntia ennen loppusummeria sama mies heittäytyi kurottamaan Justus Kainulaisen laukauksen kakkospallosta eron enää yhteen. Oilersilla oli vielä loppusekunneilla kelpo myllytys, mutta Happee ja maalivahti Pietari Jääskeläinen kestivät. Niko Laiti laukoi Happeelle hattutempun ja Markus Salmi sekä Markus Sipronen lukemat 1+2. Oilrsin sarakkeeseen kirjautti Markus Markkola 1+3 ja Rasmus Kainulainen kolme maalia.

Seinäjoella karkasi kaikki ottelunsa hävinnyt sarjajumbo EräViikingit avauserässä Daniel Tenhosen ja Oliver Sillanpään maaleilla 2-0-johtoon, mutta pelille herättyään Jymy kavensi ja tuli toisen erän alussa jo tasoihin.  Jymyn pelatessa alivoimalla Karri Vaarala karkasi komealla yksilösuorituksella viemään kotijoukkueen ensi kertaa johtoon, ja Noe Siegfried kasvatti eron kahteen. Jacob Kerola nosti EräViikingit vielä kerran maalin päähän, mutta sitten maalasi enää Jymy. Jari Hankkio laukoi taukolukemiksi 5-3, ja lopullisesti ero repesi vieraiden otettua päätöserän puoliväliin viidessä peliminuutissa kuusi jäähyminuuttia. Ensin Hankkio ja sitten Niklas Äijälä rankaisivat ylivoimalla, ja lopussa Eemil Äijälä ja Roope Wikström sinetöivät EräViikinkien viidennet perättäiset kaksinumeroiset tappiolukemat.

Sekä F-liigapisteistä että Suomen Cupin jatkopaikoista pelataan myös lauantain otteluissa SPV – LASB, Nokian KrP – Classic ja OLS – Westend Indians.

Arkistokuva: Esa Jokinen