Classic ja Oilers repivät eroa, FBC Turku jätti jumbopaikan

Kärkikaksikko teki eroa pääjoukkoon, kun ykkönen Classic löi vieraissa Nurmon Jymyn 10-3 ja kakkonen Oilers kotonaan kolmonen Nokian KrP:n 7-3. Perjantain kolmannessa ottelussa FBC Turku jätti jumbopaikan ottamalla kotonaan LASBista kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa lukemin 5-4.

Nokian KrP vei Tapiolassa avauserän 2-1, mutta toisessa Matias Juuranto nosti Oilersin tasoihin. Kolmas erä olikin sitten täysin Öljymiesten, jotka siirtyivät Markus Markkolan takatolppaohjauksella ja Justus Kainulaisen maalilla tasoihin ja ohi. Joona Rantala nosti vielä KrP:n toiveita kavennuksellaan, mutta viimeisellä kympillä juhlivat sen jälkeen enää espoolaiset. Rasmus Kainulainen pystyi puolustajan kanssa painiessaankin ohjaamaan Eetu Nykäsen syötöstä 5-3, Heikki Iiskola nosti Matias Veikkolan pitkästä kaaripallosta 6-3 ja Aaro Astala nautiskeli vielä loppunumerot minuuttia ennen loppua. Öljymiehistä löytyi tänään seitsemän eri maalintekijää, ja Rasmus Kainulainen syötti lisäksi vielä kaksi osumaa.

Nurmon Jymy sinnitteli vielä avauserän Karri Vaaralan komealla tasoituksella lukemiin 1-1, mutta toisessa Classic puhkoi isäntien puolustuksen yhä uudelleen. Eetu Sikkinen päätti give and go -kuvion johtomaaliin, Eemeli Salin sivalsi vieraille kolmannen maalin ja Ville Lastikka pelin puolivälissä eron jo kolmeen. Kun Albert Koskisen laukaus ylivoimalla päätyi maalivahti Aki Karjalaisen kautta verkkoon ja Eemeli Akola teki tilanteeksi jo 1-6, oli taistelu voitosta toisella tauolla ohi. Jymy kavensi päätöserässä kahdesti, mutta Classic vastasi neljällä lisämaalilla. Eemeli Salin (2+1), Ville Lastikka (2+1), Eemeli Akola (1+2) ja Oskari Heikkilä (1+2) olivat Classicin kolmen pisteen miehet. Jobinpostia ”Familylle” toi Nico Salon loukkaantuminen, kun avainpelaaja jouduttiin toisessa erässä auttamaan kaukalosta.

Turussa johti LASB pelin puolivälissä jo 3-1, mutta FBC tuli ennen taukoa Matias Kallion komealla ohjauksella maalin päähän. Päätöserässä nähtiin ensin Atte Kurkikankaan tasoitus ja Jaakko Rannanjärven johto-osuma. Tino Nivala nosti vieraat vielä kerran tasoihin aivan maalin edestä, mutta  viimeisenä juhli FBC Turku. Neljä ja puoli minuuttia ennen täyttä aikaa Nikolas Laaksosen laukaus oikeasta siivestä upposi Pasi Järvisen verkkoon.

Lauantaina ovat vuorossa ottelut EräViikingit–Oilers ja TPS–SPV.

Kuva: Anssi Koskinen