Peteris Trekse iski jatkoajalla, Jasper Juutille hattutemppu

TPS katkaisi Espoossa kolmen ottelun tappioputkensa, kun sarjanelonen Westend Indians kaatui Peteris Treksen jatkoaikamaalilla 5-4. Voitto nosti turkulaiset pisteen päähän kuudentena olevasta SPV:stä.

Otahallissa oltiin toisen erän viimeisellä minuutilla tasalukemissa 2-2 kummankin joukkueen ehdittyä käydä johdossa, mutta tauolla oli TPS taas edellä, kun Jere Niemelän yksin läpi vapauttama Alex Eklund oli ohittanut Juuso Jokisalon. Päätöserän puolivälissä Aleksi Ahokas nosti turkulaiset jo kahden maalin johtoon, mutta se ei tänään riittänyt kolmeen pisteeseen. Toni Rintala kavensi kääntölaukauksella jo seuraavassa vaihdossa, ja runsas minuutti ennen loppua Samuli Junnila laukoi kuudella viittä vastaan Samuli Huppusen pudotuksesta pelin jatkoajalle. Se päättyi aikaan 64.27, kun Peteris Treksen laukaus vasemmasta laidasta viuhui takatolppaa nuolaisten kotijoukkueen verkkoon.

Perjantain toisessa ottelussa palasi LASB kahden tappion jälkeen voittajaksi kaatamalla kotonaan Nurmon Jymyn 7-3. Vielä toisen erän lopulla väännettiin tasalukemissa 2-2, mutta sitten Tino Nivala ylivoimalla sekä Jasper Juuti laukoivat lahtelaiset kahden maalin taukojohtoon. Heti päätöserän avausvaihdossa iski tuore maajoukkuemies Tiitus Salokangas jo 5-2 eikä Kalle Vaaralan onnekkaasti suuntaa muuttanut kavennus kaukaa viimeisellä kympillä enää ollut Jymylle loppukiriksi. Sen sijaan Jasper Juuti kruunasi iltansa iskemällä ensin komeasti yksi yhtä vastaan -tilanteessa oman laukauksensa kakkospallosta 6-3 ja vielä tyhjiin 7-3 sinetöiden samalla hattutemppunsa.

Lauantaina ovat vuorossa ottelut FBC Turku–Happee ja OLS–Oilers.

Kuvat: Anssi Koskinen (arkisto) ja Juha Hautakangas