Classic voittoon jatkoajalla, Happee rankkareilla ja Oilers peliajalla

Kärkijoukkueet olivat sunnuntaina voitokkaita, kun Oilers kukisti kotonaan Nurmon Jymyn selvästi 7-1 ja Classic nousi Nokian KrP:n ohi kakkoseksi kaatamalla vieraissa SPV:n jatkoajalla 5-4. Illan kolmannessa mittelössä Happee kukisti kotonaan OLS:n rangaistuslaukauskisassa 6-5.

Classic näytti Seinäjoella karkaavan toisessa erässä, kun Nico Salo ja Otto Kilpi muuttivat vieraiden 2–1-johdon jo lukemiin 4-1. SPV iski kuitenkin kahdesti erän viimeisellä minuutilla: ensin osui Didrik Lillas ja vain kolme sekuntia ennen taukosummerin törähdystä Aapo Lokasaari. Classicin johto kesti varsinaisen peliajan viimeiselle minuutille muttei sen loppuun: kellossa oli jäljellä puoli minuuttia, kun ilman maalivahtia painaneen SPV:n Sami Koski tarjoili tutulta paikaltaan vasemmalta tutun määrämittaisen keskelle ja Viljami Järvikangas sivalsi pallon ohi Lassi Torisevan. Jatkoajalla Classic kuitenkin varmisti voiton, vaikkapa vain kahden pisteen arvoisen. Pitkän hyökkäyksen päätteeksi pallo pelattiin oikeaan laitaan Ville Lastikalle, joka lähti kiertoon ja kiskaisi ratkaisun ohi peittämässä kykkineiden Peliveljien.

Oilers puolestaan latoi kuudenteen perättäiseen voittoon riittäneet maalit jo ensimmäisessä erässä, jonka se vei Matias Veikkolan ja Tuomas Iiskolan maalin edestä iskemillä osumilla 2-0. Karri Vaarala kavensi Jymylle toisessa erässä keskiviivan takaa, mutta enempää onnistumisia ei vierailta tänään nähtykään. Oilers sen sijaan vain paransi tahtia loppua kohden, ja illan maaleista kolme syntyi ottelun viimeisellä kympillä. Aaro Astala oli Tapiolan tehomies tehtyään yhden maalin ja syötettyään kolme.

Jyväskylässä ehtivät molemmat joukkueet käydä johdossa, kunnes Jonne Junkkarinen laukoi toisen erän lopussa Happeen 3–2-johtoon ja syötti päätöserän puolivälissä Niko Laitin iskemään kierrossta jo 4-2. OLS kuitenkin kiri pian rinnalle Olli Kinnusen ja Iiro Savelan osumilla eikä edes Markus Siprosen 5–4-ylivoimamaali neljä ja puoli minuuttia ennen loppua tekemä 5-4 riittänyt tänään kolmeen pisteeseen. Kuudella viittä vastaan Joona Karjula siirsi maalillaan ratkaisun yli varsinaisen peliajan. Voittaja ratkottiin lopulta rangaistuslaukauskisassa, jossa Joel Lahden, Markus Salmen ja Roni Laasosen suoritukset riittivät Happeelle lisäpisteeseen. OLS:lta onnistui vain Olli Kinnunen.

Sarja jatkuu heti maanantaina Turussa, kun yleisölle tarjoillaan Kupittaalla ottelu TPS–LASB.

Arkistokuva: Esa Jokinen