SPV nappasi lakeuksien herruuden

Seinäjoen Peliveljet nappasi lakeuksien herruuden kaataessaan F-liigan maanantain paikallisottelussa kotonaan Nurmon Jymyn 7-2. Illan toisessa ottelussa Nokian KrP kukisti kotonaan LASBin 7-1.

SPV repi eroa avauserän lopussa ja toisessa, kun ensin Riku Hakanen laukoi tilanteeksi 3-1 ja Aapo Lokasaari pelin puolivälissä kaukaa punaiset jo 4–1-johtoon. Eemil Äijälä taituroi päätöserän alussa vielä Eetu Sariolalle avopaikan kaventaa tilanteeksi 4-2, mutta siihen haastajan maalihana tänään kuivui. Jukka-Pekka Pelto-Arvo napautti ylivoimalla rystyllä kakkospallosta 5-2, ja Jymyn varhain alkanut yritys ilman maalivahtia tyrehtyi yhä uudelleen nöyrästi laukauksia peittäneisiin Peliveljiin. Lopussa lukemat vielä repesivät, kun ensin Janne Autio linkosi tyhjiin isäntien kuudennen ja vielä yksin takatolpalle unohtunut Juuso Keskinen seitsemännen osuman. Keskisen tehot tänään oloivat 2+1 ja Riku Hakasen 1+2.

Nokian KrP teki voittoon riittäneet maalit jo avauserässä, kun Joona Rantala osui ensin oikeasta laidasta ja sitten uudelleen melkein samoilta sijoilta Nico Jonaesonin kirjauttaessa syöttöpisteen kumpaankin onnistumiseen. KrP juoksi ylivoimahyökkäyksillä lisää eroa, ja kolmannen erän puolivälissä Henri Johansson napautti lähivapaalyönnistä lukemiksi jo 6-0. Jasper Juuti pilasi Miro Tuomalan nollapelin kaukolaukauksella kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa, ja kotijoukkue ehti osua vielä kerran. Lahtelaisten yritys koettaa ilman maalivahtia epäonnistui täysin, ja Valtteri Viitakoski sai työntää ilmaisesta pallosta tyhjiin illan toisensa. KrP:n 4–0-maali oli Joonatan Kovaselle liigauran sadas.

Nokian KrP punnersi illan voitollaan sarjakärkeen ohi Oilersin, joka tosin on pelannut kolme ottelua vähemmän. SPV:n puolestaan nostivat illan kolme pistettä ohi TPS:n ja OLS:n kuudenneksi.

Sarja jatkuu torstaina otteluilla EräViikingit—TPS ja LASB—Happee.

Kuvat: Juha Käenmäki (arkisto) ja Anssi Koskinen