Kärkikolmikko ei ollut lyötävissä – KrP, Oilers ja Classic kasvattivat pistetiliään

F-liigan kärkikolmikko ei ollut lauantaina yllätettävissä, kun ykkönen Nokian KrP kaatoi vieraissa Nurmon Jymyn 9-5, kakkonen Oilers samoin vieraissa SPV:n 4-2 ja kolmonen Classic kotonaan LASBin 10-2.

SPV johti avauserässä Eero Karjanlahden läpiajolla 1-0 ja pallonryöstön jälkeisellä Aaro Tammirannan osumalla 2-1, mutta siihen Peliveljien osumat tänään 555 katsojan harmiksi jäivät. Justus Kainulainen kiepsahti toisessa erässä keskelle kiskaisemaan pelin tasoihin, ja kolmannessa Öljymiehet väänsivät voiton itselleen. Voittomaalin laukoi keskialueen pallonriistonsa kruunuksi Aaro Astala, ja viimeisellä minuutilla Justus Kainulainen naulasi vielä läheltä ylivoimalla loppulukemat. Voitto oli Oilersille jo seitsemäs perättäinen.

Maalinteon kotijoukkueelle aloitti myös Jymyn Eemil Äijälä, mutta jo 15 minuutin kohdalla Vili Liponen, Lauri Alkki ja Topias Simonen olivat ehtineet kääntää tilanteen KrP:n 3–1-johdoksi. Toisessa erässä kasvattivat Mikko Laakso, Joonatan Kovanen ja tänään hattutempun laukonut Vili Liponen vierasjohdoksi jo 6-1 ennen Jymyn toista osumaa. Jymy kavensi kolmannessa erässä kolmesti mutta lähellekään tasoitusta se ei enää ehtinyt vieraidenkin onnistuessa kahdesti. Illan pistehai löytyi tänään hävinneestä joukkueesta, kun Jussi Lassila kirjautti saldon 3+1.

Lempäälän taiston hahmo oli Eemeli Salin, joka laukoi heti aluksi puhtaan hattutempun takoessaan Classicin 15 minuutissa 3–0-johtoon ja napsi jatkoksi vielä kaksi syöttöpistettä. Meno jatkui yksipuolisena myös toisessa erässä, jossa Classic ehätti 6–0-johtoon ennen kuin Janne Jaanus avasi lahtelaisten maalitilin. Eemeli Salinin ohella kahmi pisteitä Oskari Heikkilä, joka laukoi kaksi maalia ja syötti yhden.

Sarja jatkuu maanantaina Turussa, jossa ohjelmassa on ottelu FBC Turku—Westend Indians.

Kuva: Anssi Koskinen