Uutiset

F-liigan seurat kokoontuvat – pöydällä ajankohtaisia aiheita

F-liigan miesten ja naisten sarjan joukkueet kokoontuvat tammikuussa yhteen käsittelemään ajankohtaisia asioita.

Palaverit järjestetään Teamsin välityksellä tammikuun loppupuolella. Ohjelmassa on sekä miesten että naisten sarjassa ensimmäistä kertaa F-liigan aikana tehdyn kausikyselyn purku. Tämän ohella palaverin agendalla on molemmissa sarjoissa tärkeitä ajankohtaisia aiheita.

Miesten sarjassa käydään läpi kausikyselyn ohella muun muassa F-liiga Draftia, Suomen Cupin kehittämistä, F-gaalaa sekä sarjan ottelumääriä. Tällä hetkellä miesten sarjassa jokainen joukkue pelaa yhteensä 33 runkosarjaottelua – palaverin tavoitteena on käydä seurojen kanssa läpi, onko tähän tarve tehdä muutoksia jo kaudelle 2024-25.

– Toteutimme tässä laajuudessaan ensi kertaa kausikyselyt kaikille pääsarjajoukkueille marras-joulukuun vaihteessa. Kaikki pääsarjajoukkueet vastasivat kyselyihin määräaikaan mennessä. Kyselyt olivat tehty sarjakohtaisesti eli esimerkiksi F-liigan miesten sarjan kysymykset eivät olleet yksi yhteen naisten sarjan kysymyksien osalta, Salibandyliiton pääsarjapäällikkö Joni Toivola avaa ja jatkaa:

– Kausikyselyitä purettiin ja analysoitiin jo ennen joulua, mutta tarkemmat arviot olemme tehneet nyt alkuvuoden aikana. Kausikyselyiden pohjalta on hyvä rakentaa tulevaa ja seuraavia kehityssteppejä. Vuorovaikutus seurojen kanssa on todella tärkeää ja siitä olemme saaneet positiivista palautetta.

– Johtopäätöksenä kyselyiden pohjalta tulemme nostamaan muutamia asioita välittömästi listalle. Muun muassa F-liigan miesten sarjan ottelumäärästä haluamme lisää keskustelua ja tätä tulemme esimerkiksi käsittelemään tulevassa Teams-palaverissa.

– Meillä on työnalla oikeastaan kolme vaihtoehtoa pelimäärien suhteen. Jatkamme 33 ottelulla kuten tälläkin kaudella, toinen vaihtoehto on, että pelaamme kaksikertaisen runkosarjan jälkeen ylemmän- ja alemman jatkosarjan, mikä tarkoittaisi 27 ottelua. Kolmas vaihtoehto on, että kaksinkertaisen runkosarjan lisäksi pelaamme kauden aikana kolmessa neljän joukkueen alueellisessa lohkossa kaksinkertaiset kierrokset. Tällöin joukkueet pelaisivat yhteensä 28 ottelua.

Naisten sarjassa pöydällä on kausikyselyn ohella sarjan historian eka F-liiga Draft, F-gaala sekä muun muassa Suomen Cupin kehittäminen. Molempiin palavereihin on varattu aikaa myös muille esille nouseville teemoille ja aiheille.

– Nämä ovat tärkeitä kokoontumisia seurojen kanssa. Koko F-liigan olemassaolon aikana toiminnassamme on ollut ohjenuorana se, että haluamme kuunnella seuroja tarkasti, F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen kommentoi.

– Muitakin asioita on myös pöydällä, mutta nimenomaan haluamme seurat mukaan pohtimaan sarjojen kehitysaskelia. Asioihin tartutaan tässä vaiheessa eikä vasta tulevaisuudessa kauden jälkeen, Toivola kiteyttää.

Kuvituskuva: Mika Hilska