Uutiset

F-liigan sarjajärjestelmän kehittäminen jatkuu – miesten sarjan joukkueet kokoontuvat

Vaikka kevään ratkaisupelit ovat vasta edessä, rakennellaan taustoilla jo ensi kauden uutta otteluohjelmaa. Osana uuden otteluohjelman kehittämistä F-liigan miesten sarjan joukkueet kokoontuvat yhteen Tampereella 6.3.

Kokouksen aiheena on aloittaa jo kauden 2024-25 otteluohjelmien rakentaminen. F-liigan johtoryhmä esitti alkuviikosta, että tulevalla kaudella jatketaan 33 ottelun runkosarjalla. Seuroilta tuli kuitenkin selkeä toive, että jatkossa kauden pituutta lisätään ja otteluohjelmien rakentamiseen käytetään enemmän aikaa.

– Konkreettisia toimia otteluohjelmakokonaisuuden osalta käydään läpi joukkueiden kanssa. Vuorovaikutuksen ja joukkuepalaverimäärien lisääminen otteluohjelmia rakennettaessa on yksi selkeä askel parempaan. Haluamme jatkossa osallistaa joukkueita entistä paremmin, kun otteluohjelmaa rakennetaan ja kokonaisuutta suunnitellaan, Salibandyliiton pääsarjapäällikkö Joni Toivola kommentoi.

– Kuten olen aikaisemmissa tiedotteissa maininnut, niin muun muassa kauden pituus, otteluiden viikonloppupainotteisuus ja koko kauden rytmitys ovat varmasti kehitysaskekeiden kärkipäässä.

Samalla palaverissa käydään läpi myös sarjajärjestelmän kehittämistä tuleville vuosille. F-liigan nykyinen strategia ulottuu vuoteen 2028 asti. Tuore keskustelu ottelumäärästä osoitti, että keskustelua ottelumäärästä ja sarjan kehittämisestä tuleville vuosille on enemmän kuin tarpeen.

– F-liigan miesten sarjan joukkueiden keskuudessa on aito halu kehittää yhdessä sarjaa siten, että huomioidaan monipuolisesti sarjaan vaikuttavat tekijät. Marraskuisen kausikyselyn ja seurojen kanssa järjestettyjen kokousten ansiosta olemme saaneet käyntiin keskustelun, jota pitää ilman muuta jatkaa, F-liigan toimitujohtaja Kimmo Nurminen avaa.

– Kyse ei ole ainoastaan seuraavasta kaudesta, vaan pidemmän aikavälin näkymästä. Tärkeintä on varmistaa, että seurat voivat olla tehtävien linjauksien ja päätösten takana.

Salibandyliiton hallitus käsittelee tuoreen F-liigan miesten sarjan sarjajärjestelmä -esityksen kaudelle 2024-25 maaliskuun kokouksessaan.

Kuvituskuva: Anssi Koskinen