Jymy jätti OLS:n jännittämään – viimeisen pudotuspelipaikan kohtalo yhä auki

OLS ei pystynyt varmistamaan vielä pudotuspelipaikkaansa, kun se taipui kotonaan omat mahdollisuutensa jo menettäneelle Nurmon Jymylle maalein 3-6. Oululaisilla on kolme kierrosta ennen runkosarjan päätöstä seitsemän pisteen etumatka LASBiin mutta jäljellä kovemmat vastustajat kuin lahtelaisilla.

Tänään Jymy vei jo avauserän 2-1, ja toisessa tuli lisää, kun Petro Rautio pommitti kaukolaukauksella ensimmäisen maalinsa kolmeen vuoteen ja syötti perään vielä Jymyn neljännen maalin, jonka laukoi Karri Vaarala. Iiro Savelan kavennettua OLS:lle kasvatti Jymy eroa päätöserän puolivälissä puolustajan karkeasta harhasyötöstä. Olli Kinnunen kavensi vielä Luukas Hyvärisen poikkisyötöstä, mutta siihen kiri kuivui. Yritys ilman maalivahtia avasi paikkoja lähinnä vieraille, ja yksi niistä toi tuloksen Jussi Lassilan tällättyä päätöslukemat Eemil Äijälän taitavasta esityöstä.

TPS nousi SPV:n ohi viidenneksi kaatamalla kotonaan juurikin Peliveljet maalein 4-3. Yliote löytyi heti avauserässä, jonka Palloseura vei Aleksi Ahokkaan kahdella ja Jere Niemelän yhdellä maalilla 3-1. Riku Hakanen nosti toisessa SPV:n maalin päähän, mutta kolmannessa laukoi Aleksi Ahokas hattutempun täyteen ja samalla voittomaalin. SPV:n kolmannen maalin teki puoli minuuttia ennen ottelun loppua alivoimalla Jukka-Pekka Pelto-Arvo.

Markus Salmi merkkautti 3+1, Jami Manninen 1+3 ja Ville Heiska 3+0, kun talous- ja pelillisiäkin vaikeuksia potenut Happee paranteli itseluottamustaan murjomalla kotonaan jumbo FBC Turun 14-4. Vielä ottelun puolivälin lähestyessa Happee johti vasta 2-1, mutta jo ennen toista taukoa kotijoukkue oli ehtinyt mättää kuusi osumaa lisää. Kirjureilla riitti kiirettä myös päätösjaksolla, jonka Happee vei 6-3.

Sarja jatkuu maanantaina pääkaupunkiseudun paikallisottelulla Oilers–EräViikingit.

Arkistokuva: Juha Käenmäki