Oilers vei runkosarjan ja LASB nousi pudotuspeleihin – puolivälieräparit valitaan klo 21.30

Draamaa riitti loppuun saakka, kun F-liigan miesten runkosarja pelattiin loppuun tänään. Oilers nousi lopulta runkosarjan voittajaksi Classicin hävittyä rangaistuslaukauksilla SPV:lle, ja LASB vei kuin veikin viimeisen pudotuspelipaikan vierasvoitolla Nurmon Jymystä.

Oilers tarvitsi tänään kaksi pistettä Classicia enemmän noustakseen ykköseksi, ja se hoiti oman osansa kaatamalla kotonaan Happeen 8-5. Classic nousi SPV:tä vastaan kolmannessa erässä tasalukemiin 6-6, ja runsas minuutti ennen loppua sillä oli paikka seitsemänteen maaliin rangaistuslaukauksesta. Ville Lastikka ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa, ja se kävi lopulta kalliiksi SPV:n viedessä rangaistuslaukauskisan voiton.

LASB löi vieraissa Nurmon Jymyn 5-4, jolloin OLS olisi tarvinnut kaksi pistettä pysyäkseen lahtelaisten edellä kahdeksantena. OLS nousi Westend Indiansin vieraana päätöserän puolivälissä kahden maalin takaa tasoihin, mutta ei kestänyt loppuun saakka. Valtteri Kainulaisen takatolpalta lusikoima voittomaali ja Leevi Aurasen päätöspallo tyhjiin naulasivat Indiansille neljännen sijan ja puolivälierien kotiedun suistaen samalla OLS:n yhdeksänneksi.

Päätöskierroksen muissa otteluissa TPS kaatoi kotonaan Nokian KrP:n 6-3 ja EräViikingit samoin kotonaan jumbofinaalissa FBC Turun 4-2.

Näin Oilers valitsee ensimmäisenä, Classic toisena ja Nokian KrP kolmantena sijoilta 5-8 itselleen puolivälierävastustajan Ruudussa klo 21.30 alkavassa lähetyksessä. Westend Indians kohtaa valitsematta jäävän joukkueen.

OLS:n ja Nurmon Jymyn kausi päättyi runkosarjaan.

EräViikingit ja FBC Turku karsivat ensi kauden kahdesta liigapaikasta Inssi-Divarin kärkikuusikon kanssa.

Kuva: Juhani Järvenpää