Uutiset

Classicin Adam Hemerkalle yhden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt Classicin Adam Hemerkalle yhden ottelun pelikiellon vaarallisesta jalkakontaktista vastustajaan F-liigan eilisessä puolivälieräottelussa Classic–Happee.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut seuraavasti:

Tilanne tapahtuu Happeen puolustusalueella. Classicin hyökkäyksen aikana syntyy irtopallo, jota Happeen Sipronen ja Classicin Hemerka lähtevät tavoittelemaan. Sipronen ehtii palloon ensin, hän ottaa pallon haltuun, hidastaa vauhtiaan palloa samalla suojaten ja sen jälkeen pyrkii jatkamaan liikettään laidan myötäisesti eteenpäin. Hemerka tulee tilanteeseen myöhässä pyrkien Siprosen iholle.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että Hemerka pelaa tilanteen huolimattomasti ja vaarallisesti. Hän ryntää tilanteeseen liian kovalla vauhdilla, jolloin hän ei ehdi reagoida Siprosen laidan myötäiseen liikkeeseen. Myöhässä tilanteeseen tuleva Hemerka ajaa Siprosen ohi vasemmalta puolelta, jolloin hänen oikea jalkansa pyyhkäisee vaarallisesti Siprosen vasempaan jalkaan. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Hemerkan oikea jalka osuu Siprosen vasemman jalan alapohkeeseen. Siprosen jalka vääntyy kontaktista, mikä aiheuttaa potentiaalisen loukkaantumisriskin. Tilanteesta tuomitaan ottelussa videotarkistuksen jälkeen pelirangaistus.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että suurin syy syntyvään kontaktiin on Hemerkan liian suuri tilannenopeus. Hemerkan olisi pitänyt tilanteessa pa-remmin huomioida kanssapelaajan turvallisuus. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Hemerka syyllistyy tilanteessa sellaiseen pääsarjamääräysten 53 §:n kohdassa 3 määriteltyyn vaaralliseen pelaamiseen, josta on mahdollista määrätä lisärangaistus.

Kurinpitodelegaatio määrää Hemerkalle tilanteesta yhden ottelun pelikiellon. Päätös syntyi äänin 2-1.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: