Uutiset

Classicin Eetu Sikkiselle kahden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt Classicin Eetu Sikkiselle kahden ottelun pelikiellon vaarallisesta kontaktista vastustajaan F-liigan eilisessä puolivälieräottelussa Classic–Happee. 

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut seuraavasti:

Tilanteessa Classicin Sikkinen laittaa jalkansa Happeen Salmen juoksulinjalle Salmen vedon jälkeen. Sikkisen vasen jalka osuu Salmen vasempaan jalkaan ja Sikkisen vasemman jalan reisi osuu Salmen oikean polven alueelle. Salmi kaatuu kontaktin seurauksena. Tilanteesta ei tuomita pelissä rikettä.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Sikkisen on täytynyt tiedostaa Salmen sijainti viedessään jalkansa hänen juoksulinjalleen. Epäselväksi tapauksessa on jäänyt se, onko Sikkisen tarkoituksena ollut kampata vastustaja vai pyrkiä ensisijaisesti estämään vastustajan pääsy maalin eteen kimmonneeseen irtopalloon.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Sikkinen on joka tapauksessa vienyt vaarallisesti jalkansa Salmen juoksulinjalle siten, että Salmen vasemman jalan nilkka on maahan osuessaan vääntynyt ja Salmen oikeaan polveen on jalan ilmassa ollessa tullut isku sivusta. Kurinpitodelegaatio toteaa lisäksi, että kontakti osuu pallottomaan pelaajaan pallon ollessa jo muualla, eikä rikottu pelaaja voi odottaa tällaista kontaktia, mikä lisää sen vaarallisuutta.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Sikkinen on tilanteessa käyttäytynyt pääsarjojen sarjamääräysten 53 §:n 3 kohdan mukaisesti vaarallisesti ja hänelle on määrättävä 54 §:ssä määrätty rangaistus.

Kurinpitodelegaatio määrää Classicin Sikkiselle kahden ottelun pelikiellon.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: