Kotietu piti edelleen – Westend Indiansille toinen voitto TPS:stä

Westend Indians siirtyi puolivälierässä TPS:aa vastaan 2–1-johtoon kaatamalla turkulaiset kotonaan Espoossa 5-3.

Indiansin voitto pohjustui avauserässä, jossa Peter Majer, Jasper Auvinen ja Toni Rintala laukoivat 12 minuutissa taululle kolmen maalin kotijohdon. Waltteri Vesterinen kavensi, ja toisessa erässä Pyry Kauppinen nosti TPS:n maalin päähän, mutta erän loppuun Juuso Kekki täräytti takatolpalta poikkisyötön sisään ja tilanteeksi 4-2. Joonas Koskinen kavensi vielä päätösjakson puolivälissä unelmalaukauksella takayläkulmaan, mutta tasoitusta ei nähty vaan vieraiden painaessa ilman maalivahtia liidätti Leevi Auranen loppunumerot tyhjään verkkoon.

Puolivälierät jatkuvat torstaina otteluilla Happee–Classic ja LASB–Oilers.

F-liigakarsinnassa FBC Turku ja M-Team etenivät toiselle kierrokselle voitoin 3-0, kun FBC Turku kaatoi kotonaan Rangersin 10-2 ja M-Team SalBan 9-6. Kahdessa muussa parissa sarja on vielä auki: Koovee kavensi voitoiksi 1-2 kaatamalla EräViikingit sen kotikentällä 3-0, ja Tiikerit siirtyi LNM:ää vastaan 2–1-johtoon 4–3-vierasvoitolla.

FBC Turku karkasi 25 minuutissa kolmen maalin johtoon, jonka Rangersin kaksi perättäistä osumaa kuroivat yhdeksi. Siihen vieraiden maalinteko tältä kaudelta kuitenkin kuivui, ja FBC johti jo toisella tauolla 5-2. Päätösjaksolla turkulaiset komistelivat lukemia vielä viidesti osumista kahden syntyessä tyhjiin. Yannick Lindroos oli saldollaan 3+1 katkopelin tehomies.

M-Team oli jokaisessa kohtaamisessa vähintään kaksi maalia tappiolla ja niin myös tänään SalBan iskiessä illan ensimmäiset kolme osumaa. Vielä päätöserän puolivälissä oltiin lukemissa 5-5, sitten Joona Hokkanen komean kuvion päätteeksi ja Kaido Valjakka laukoivat M-Teamin kahden maalin johtoon. SalBa kavensi vielä kuudella viittä vastaan kuin kotijoukkue karkasi lopullisesti kahdella pallolla tyhjiin.

Juho Saros kirjautti Kooveen tolppien välissä nollapelin ottelussa, jossa avausmaalin iski Kooveelle vasta 21 sekuntia ennen toisen erän loppua Niko Ojala. Avausosuman syöttänyt Aapo Ordning kasvatti kolmannen alussa eron kahteen, ja loppunumerot teki lopussa tyhjiin Henri Stenberg.

Limingassa kävi kotijoukkue sekä ensimmäisessä että toisessa erässä johdossa, jonka Tiikerit kummallakin kerralla kuittasi. Kolmannessa osuivat Tiikereille voittoon riittäneet maalit Otto Blomqvist komealla rystynostoon yläkulmaan huipentuneella soololla ja Valtteri Laine, kun ”Niittarit” venyi enää Petteri Hanskin kavennukseen.

Lauantaina ovat vuorossa ottelut Koovee–EräViikingit ja Tiikerit–LNM.

Arkistokuva: Juhani Järvenpää