Uutiset

Videotutkintapyyntö ei johtanut lisärangaistukseen

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio ei määrännyt Happeen Eppu Suhannolle rangaistuksia torstain puolivälierän Happee–Classic tilanteesta, josta otteluvalvoja oli tehnyt videotutkintapyynnön.

Päätös syntyi äänin 2-1.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut seuraavasti:

Tilanteessa pelin ollessa keskeytettynä Suhannon maila heilahtaa voimakkaasti ja osuu Lammista reiteen. Erotuomarit käyvät tarkastamassa tilanteen videolta ja tuomitsevat Suhannolle 2+2 minuutin ison joukkuerangaistuksen piittaamattomasta mailalla pelaamisesta.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Suhannon maila osuu Lammista reiteen ja osuma on voimakas. Kurinpitodelegaatio katsoo kuitenkin, että videotallenteiden perusteella ei voida katsoa Suhannon selvästi tarkoituksellisesti lyövän mailallaan Lammista. Toinen Classicin pelaaja horjuttaa Suhannon tasapainoa työntämällä häntä ja samalla Suhannon mailan lapa jää hetkellisesti häntä työntäneen pelaajan paitaan kiinni. Kurinpitodelegaatio pitää mahdollisena, että Suhannon mailan heilautus on osittain johtunut tästä tasapainon menettämisestä ja mailan jäämisestä kiinni paitaan, jolloin Suhanto on riuhtaissut mailaansa poispäin häntä työntäneestä vastustajasta.

Kurinpitodelegaatio katsoo kuitenkin, että Suhannon mailan heilautus on edellä mainittu huomioon ottaenkin tarpeettoman kova. Kurinpitodelegaatio toteaa, että pelaaja on aina vastuussa mailastaan. Kurinpitodelegaatio katsoo kuitenkin, että tapauksessa on jäänyt epäselväksi Suhannon teon tahallisuus ja toisaalta, vaikka mailan osuma reiteen on kivulias, se ei ole sillä tavalla vaarallinen teko, josta tulisi rangaista pelikiellolla tahallisuudesta riippumatta.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että edellä mainitut seikat huomioon ottaen Suhanto ei ole käyttäytynyt pääsarjojen sarjamääräysten 53 §:n 3 kohdassa tarkoitellulla tavalla vaarallisesti, väkivaltaisesti tai epäurheilijamaisesti siten, että hänelle tulisi määrätä 54 §:ssä määrätty rangaistus.

Kurinpitodelegaatio ei määrää Suhoselle tilanteesta lisärangaistusta.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: