Uutiset

Ottelun TPS–FBC Loisto videotutkintapyyntö ei johtanut rangaistuksiin

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio ei määrännyt FBC Loiston Ulla Valtolalle rangaistusta välieräottelun TPS–FBC Loisto tilanteesta, josta otteluvalvoja oli tehnyt videotutkintapyynnön.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut seuraavasti:

Tilanne tapahtuu keskiympyrässä, jossa FBC Loiston Valtola suojaa palloa selin TPS:n Höynälään. Valtolalla on molemmat kädet mailassa ja Höynälä tarttuu vasemmalla kädellään Valtolaa vasemmasta olkavarresta kiinni. Valtola reagoi tässä kohtaa irrottamalla alakäden (vasen käsi) mailasta ja riuhtaisee vapaalla kädellään taakse ja yläviistoon pyrkien irti Höynälän otteesta. Valtolan käsivarsi osuu tilanteessa Höynälää päähän. Tilanteesta ei tuomita ottelussa rangaistusta.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Valtolan ensisijainen pyrkimys on pallonriiston jälkeen jatkaa peliä kuljettamalla palloa molemmat kädet mailassa kiinni. Kurinpitodelegaatio pitää Valtolan tekemää käden liikettä tilanteeseen nähden tarpeettoman kovana ja varomattomana pelaamisena. Käden liike ei liity enää pallon suojaamiseen, vaan vaikuttaa tilanteessa turhautuvan pelaajan teolta. Kurinpitodelegaatio toteaa olevan myös tuomittavaa, että Valtolan käsivarsi kolahtaa tilanteessa Höynälää päähän. Kurinpitodelegaatio toteaa, että Valtolan voidaan olettaa olevan tietoinen Höynälän pään sijainnista tilanteessa. Lieventävänä seikkana kurinpitodelegaatio toteaa osuman kovuuden olevan kuitenkin maltillinen. Kurinpitodelegaatio toteaa myös, että Höynälä provosoi myös itse syntyvää kontaktia tarttumalla Valtolaa tilanteessa olkavarresta kiinni ja estäen Valtolaa liikkumasta eteenpäin.

Kurinpitodelegaatio perustaa tämän tapauksen päätöksensä pääsarjojen voimassa oleviin fyysisen pelin linjauksiin ja erityisesti materiaalin case 2 tapaukseen, jossa on monta samaa elementtiä verrattuna nyt käsittelyssä olevaan tapaukseen. Linkki kyseiseen materiaaliin.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että voimassa oleva linjaus huomioon ottaen tilanteessa ei ylity kynnys pelirangaistuksen arvoiseen rikkeeseen. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Valtola ei syyllisty tilanteessa sellaiseen pääsarjamääräysten 53 §:n kohdassa 3 määriteltyyn vaaralliseen, väkivaltaiseen tai epäurheilijamaiseen pelaamiseen, josta tulisi määrätä pelirangaistus.

Kurinpitodelegaatio ei määrää Valtolalle tilanteesta rangaistusta.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: