Classic ja TPS jälleen naisten finalistit – maalin peli kääntyi kolmannen kerran mestareille

Classic ja TPS ratkovat viime vuoden tapaan F-liigan naisten mestaruuden. Finaalipari varmistui, kun TPS löi FBC Loiston 2-1 ja vei välieräsarjan voitoin 3-1.

TPS otti tänään johdon toisessa erässä, kun pallo pelattiin päädyn kautta maalin eteen merkkaamatta jääneelle Meri-Helmi Höynälälle, ja ottelusarjan pisteykkönen siirsi hallitsevan mestarin johtoon. Voittoon se ei kuitenkaan vielä riittänyt: Toisen erän alussa Loisto katkaisi TPS:n rakentelun sen omalla alueella, ja Laura Pakarinen sijoitti etuyläkulmaan tasoituksen. Ratkaisumaali syntyi seitsemän ja puoli minuutti ennen täyttä aikaa rangaistuslaukauksesta, kun Olivia Pietilän nousu maalille oli katkaistu mailaanlyönnillä. Jenna Saario harhautti maalivahti Maria Viitalan ja työnsi pallon rystyltä verkkoon.

Naisten liigakarsinnoissa O2-Jyväskylä ja Jokerit ottivat kotikentillään ensimmäiset kiinnitykset ensi kauden liigapaikkoihin, kun ”Ampparit” kaatoivat SBS Wirmon 6-4 ja Jokerit Welhot 6-5.

Ensimmäiset kaksi maalia osui Jyväskylässä SBS Wirmon Jenna Kesälä, mutta Katriina Louna kavensi kotijoukkueelle vielä avauserässä, ja toinen erä oli sitten yhtä maalia O2-Jyväskylän latoessa peräsi viisi osumaa karaten tavoittamattomaan 6–2-johtoon. Tessa Pietilä alivoimalla ja Eveliina Hannula ilman maalivahtia kavensivat vielä viimeisellä viisiminuuttisella, mutta sen jälkeen pelattiin maaleitta.

Welhot nousi Helsingissä vielä kahden maalin tappioasemasta lukemiin 4-4, mutta sitten iski Jokereille toisen erän puolella Nea Suominen ja kolmannen alussa Suomisen maalin syöttänyt Milja Saarikoski. Petra Aallonen nosti kuopiolaiset erän puolivälissä vielä maalin päähän, mutta tasoitukseen asti ei kiriä tänään syntynyt.

Arkistokuva: Janne Hirvensalo