Oilers välierävoittoon myös vieraissa – ero repesi päätöserässä

Oilers nousi F-liigan välierissä jo 2–0-johtoon kaataessaan Westend Indiansin sen kotikaukalossa Otahallissa maalein 10-5.

Avausottelun hävinnyt Indians käväisi avauserässä ensi kertaa ottelusarjassa johdossa ja tasoitti toisessa kahdesti Öljymiesten etumatkan, mutta sitten alkoi eroa syntyä. Puolustaja Antti Suomela iski erän loppuun pienestä kulmasta jo ottelun toisen maalinsa vieden Oilersin 5–4-johtoon, ja päätösjaksolla ropisi lisää. Santeri Lindfors laukoi eron kahteen Oilersin päästyä pallonriistoon maalintekosektorissa, ja seuraavaksi näytti Tuomas Iiskola erikoistilannepelaamisen mallia. Ensin syntyi alivoimamaali tänään neljä osumaa pohjustaneen Aaro Astalan maukkaasta määrämittaisesta syötöstä, ja Oilersin päästyä vuorostaan ylivoimalle Iiskola viimeisteli suoralla laukauksella pienestä kulmasta. Samuli Junnila kavensi vielä, mutta kotijoukkueen yritys ilman maalivahtia tuotti Justus Kainulaisen ja Elias Pekarin tyhjiin laukomat osumat.

Oilersin kokoonpanosta puuttuivat tutuista isoista nimistä Rasmus Kainulainen ja maalivahti Markus Laakso, jota tuurasi onnistuneesti Rasmus Hellsten.

Tiistaina iskevät Lempäälässä yhteen kolmannen kerran Classic ja Nokian KrP, joiden ottelusarja on tilanteessa 1-1.

F-liigakarsinnoissa FBC Turku nousi jo voiton päähän sarjapaikkansa uusimisesta, kun toinen voitto M-Teamista irtosi kotikaukalossa selvin lukemin 8-4. Illan ensimmäisen kaksi maalia iski vierasjoukkue, mutta jo avauserässä Sami Tuominen, Krisjanis Tiltins sekä Nikolas Laaksonen nostivat FBC:n edelle, ja toisessa erässä turkulaiset repivät eroa karaten jo 6–2-johtoon. FBC Turun kahdeksan perättäisen maalin jälkeen oli kolmannessa erässä taas M-Teamin vuoro onnistua kahdesti.

F-liigakarsinnat jatkuvat keskiviikkona otteluilla EräViikingit–Tiikerit ja M-Team–FBC Turku.

Arkistokuva: Juhani Järvenpää