EräViikingit varmisti liigapaikkansa, M-Team venytti sarjaa FBC Turkua vastaan

F-liigan karsinnoissa FBC Turku ei kyennyt vielä varmistamaan liigapaikkaansa, kun M-Team voitti kotonaan jatkoajalla 4-3 ja kavensi otteluvoitoiksi 2-1. Toisessa parissa sen sijaan EräViikingit saa jo hengähtää kaadettuaan Tiikerit 4-3 ja vietyään sarjan 3-0.

FBC karkasi toisessa erässä kahdesti johtoon, mutta helsinkiläiset nousivat rinnalle ja alle viisi minuuttia ennen loppua Timo Elomaan maalilla johtoon. Krisjanis Tiltins toi FBC tasoihin kaksi ja puoli minuuttia ennen summeria, mutta jatkoajan kuuden minuutin kohdalla Kaarlo Mahlberg venytti ottelusarjaa tunkemalla Joona Hokkasen laukauksen kakkospallon verkkoon.

Tänään Tiikerit laukoi nopean kahden maalin johdon, mutta kotijoukkueen tšekkivahvistus Simon Stranskyn kaksi osumaa, joista 1–2-kavennus oli melkoinen showmaali, tasoittivat puntit. Päätösjakson puolivälissä laukoi hetkeä aikaisemmin rangaistuslaukauksessa epäonnistunut Matej Penicka EräViikingit ensi kertaa johtoon, mutta voittoon se ei vielä riittänyt, kun Juuso Salo kohta osui Tiikereille. Voittomaalin osui sitten runsas minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua komealla laukauksella oikeasta laidasta Juuso Möttönen.

FBC Turku ja M-Team kohtaavat neljännen kerran perjantaina Turussa.

Kuvat: EräViikingit