Uutiset

Tiikerien videotutkintapyyntö ei johtanut rangaistuksiin

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio ei määrännyt EräViikinkien Tommi Wianderille rangaistuksia liigakarsintaottelun Tiikerit–EräViikingit tilanteesta, josta Tiikerit oli tehnyt videotutkintapyynnön.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut näin:

Tilanne tapahtuu keskiympyrässä toisen erän aloitustilanteessa. Tiikereiden Kokljuschkin ja EräViikinkien Wiander ovat aloituksessa ja pelaajat taistelevat voimakkaasti pallosta. Pelitilanne raukeaa, kun pallo ajautuu Wianderin jalkoihin, josta hän potkaisee pallon omaa puolustuspäätä kohden. Samalla kun Wiander potkaisee palloa hän nostaa mailallaan Kokljuschkinin mailaa ja osuu samalla Kokljuschkinia sormille. Tämän jälkeen Kokljuschkin huitaisee mailallaan ja osuu Wianderia sormille. Tämän jälkeen Wiander nostaa mailansa korkealle ja Kokljuschkin putoaa maahan kasvojaan pidellen.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Wiander osuu mailallaan Kokljuschkinia kasvoihin. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Wianderin huitaisu vastustajaa kasvoihin on vaarallinen.

Pelaajat ovat aloituksen jälkeisessä tilanteessa osuneet mailallaan toisiaan käsille ja tämän huitomisen lopuksi Wiander on osunut mailallaan Kokljuschkinia kasvoihin. Kyseessä on ollut hyvin nopea kamppailutilanne. Kurinpitodelegaatio katsoo, että tapauksessa on jäänyt epäselväksi se, onko Wiander lyönyt tarkoituksellisesti vai vahingossa Kokljuschkinia kasvoihin. Kurinpitodelegaatio katsoo, että vaikka pelaaja onkin vastuussa mailastaan, pelikiellon määrääminen olisi tässä tapauksessa edellyttänyt pelaajan tahallista tekoa.

Kurinpitodelegaatio katsoo siten, että Wianderin käyttäytyminen ei ole pääsarjojen sarjamääräysten 53 §:n 3 kohdassa tarkoitetulla tavalla siten vaarallista, epäurheilijamaista tai väkivaltaista, että siitä pitäisi antaa 54 §:n mukainen rangaistus.

Kurinpitodelegaatio ei määrää tilanteesta rangaistusta EräViikinkien Wianderille.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: