Jenna Saario iski jatkoajalla – TPS finaalien avausvoittoon

Hallitseva mestari TPS aloitti F-liigan naisten loppuottelusarjan voitolla, kun se kaatoi runkosarjan ykkösen Classicin sen kotikaukalossa 3-2 Jenna Saarion jatkoaikamaalilla.

Tarkan pelin ottelussa vei sveitsiläisvahvistus Seraina Fitzi TPS:n avauserässä johtoon, ja toisessa pudotuspelien ykköspelaaja Meri-Helmi Höynälä punnersi maalinedustan irtopallon maalivahti Juulia Katajan alta verkkoon ja eron kahteen. Classic tuli kuitenkin vielä, kun Suvi Hämäläinen ensin kavensi heti kolmannen erän alkuun ja maalivahdin juostua penkille löi pelin tasoihin ja jatkoajalle vain 11 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Ratkaisu nähtiin jatkoajan seitsemännellä minuutilla, kun kolmannen tehopisteensä kuitannut Meri-Helmi Höynälä siirsi pallon TPS-kapteeni Jenna Saariolle ja tämän perhosena liidättämä laukaus leijasi takatolpan juureen ohi maskissa olleen Juulia Katajan.

Toinen loppuottelu isketään Turun Kupittaalla sunnuntaina. Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.