Nokian KrP tasoitti välierävoitot, FBC Turku varmisti liigapaikkansa

Nokian KrP tasoitti F-liigan miesten välierissä voitoiksi 2-2 kukistamalla Classicin kotikentällään 6-3. Loppuottelupaikka aukeaa neljällä voitolla.

Tänään teki kaksi edellistä ottelua voittanut Classic avausmaalin, mutta Jere Mattila, Kim Hyrkkönen ja Juuso Ahola laukoivat KrP:n jo 3–1-johtoon. Kolmannen erän alku oli Classicin, kun Adam Hemerka ja Oskari Heikkilä nostivat sen vain minuutin välein syntyneillä osumilla tasoihin. Ottelun ratkaisu nähtiin tänään aivan sen lopussa. Miska Mäkisen voittomaali syntyi vajaat kolme minuuttia ennen loppua, minkä jälkeen ehtivät lukemia komistella vielä Joonatan Kovanen ottelun toiseksi viimeisellä ja Joona Rantala viimeisellä minuutilla tyhjiin. Juuso Ahola oli maalillaan ja kolmella syöttöpisteellään illan välierän tehopelaaja.

Molemmissa välieräpareissa Classic–Nokian KrP ja Oilers–Westend Indians nähdään seuraavat ottelut lauantaina.

F-liigan karsinnassa FBC Turku varmisti ensi kauden liigapaikkansa voitoin 3-1 kaatamalla helsinkiläisen M-Teamin kotonaan 6-4. Vielä toisen erän alussa Eetu Erkkilä nosti vieraat ylivoimalla tilanteeseen 3-2, mutta jo ennen toista taukoa FBC repäisi karkuun Verneri Tuonosen, Nikolas Laaksosen ja Joel Rodasin muuttaessa tilanteeksi jo 6-2. M-Team kavensi päätöserässä kahdesti, mutta Kaidu Valjakan 6–4-osuma jäi paitsi ottelun myös Inssi-Divarin runkosarjan voittajan kauden viimeiseksi maaliksi.

Kuvat: Esa Takalo (arkisto) ja Anssi Koskinen