Classic tasoitti finaalivoitot, O2-Jyväskylä ja Welhot pitivät liigapaikkansa

Classic tasoitti F-liigan naisten finaalivoitoiksi 1-1 ja ryösti kotietunsa takaisin, kun hallitseva mestari TPS taipui Kupittaalla 5-0.

Suvi Hämäläisen laukaus ylivoimalla oikeasta siivestä avasi maalitilin avauserän puolivälissä, ja toisen erän lopussa Elli Kylmäluoman kaukolaukaus suhahti oikeaan yläkulmaan ohi maskissa olleen TPS-vahti Noora Vuorelan. Iltapäivän helmi nähtiin kolmannen erän puolivälissä, kun Natalia Pitkäkangas ampaisi laidassa karkuun vartijaltaan, nousi yli keskialueen ja vapautti tarkalla diagonaalisyötöllä Suvi Hämäläisen ohjaamaan takatolpalta jo 3-0. Ottelun viimeiset kaksi maalia sai Veera Vilenius viimeistellä tyhjiin turkulaisten joutuessa rutistamaan lopussa riskillä. Syöttöpisteen molempiin kuittasi Suvi Hämäläinen, jonka tehot tänään olivat näin 2+2. Nollapelin Classicin tolppien välissä urakoi Juulia Kataja, jonka päivään mahtui isoja torjuntoja avopaikoista.

Kolmas loppuottelu pelataan heti maanantaina Lempäälässä.

F-liigan karsinnoissa O2-Jyväskylä ja Welhot Kuopiosta lunastivat kumpikin voitoin 3-2 paikan myös ensi kauden liigaan, kun O2-Jyväskylä kaatoi kotonaan SBS Wirmon 5-2 ja Welhot vieraissa Jokerit 5-3.

O2-Jyväskylän avauserän kahden maalin johdon pohjustivat Iina Latvala ja Latvalan laukauksen kakkospallosta Janella Järvinen, ja toisessa erässä Kiia Avikainen päätti purjehduksensa puolustuksen läpi työntämällä etukulmaan jo 3-0. Tessa Pietilä kavensi vielä, mutta kolmannessa erässä Vilma Hakola ja Kiia Avikainen laukoivat ”Ampparit” jo tavoittamattomalle etumatkalle.

Esa Jokisen ottelukuviin

Edellisen kohtaamisen avauserässä karannut Welhot toisti tempun tänään, kun Miia Murtorinne, Kiia-Maria Kuru ja Anna-Reetta Tölli laukoivat ensi erän puolivälissä neljässä minuutissa taululle kolmen maalin vierasjohdon. Silva Jääskeläisen rangaistuslaukauksen peitti komeasti Jokeri-vahti Emma Höglund, mutta toisen erän jälkeen kuopiolaiset johtivat 5-2. Bianca Boman kavensi vielä viisi minuuttia ennen ottelun loppua, mutta viimeiset hetket mentiin Welhojen hallinnassa.