Jatkoaikamaali kruunasi Indiansin ihmekirin: Espoon välieräderby venyy seitsemänteen otteluun

Westend Indians venytti välieräsarjan Oilersia vastaan huikeiden vaiheiden jälkeen seitsemänteen otteluun. Viisi maalia tappiolla ollut Indians tasoitti pelin varsinaisen peliajan viimeisellä sekunnilla ja voitti Juuso Kekin jatkoaikamaalilla 10-9.

Westend Indians oli noussut kolmen tappion jälkeen kahteen perättäiseen voittoon, ja tänäänkin tahkottiin vielä avauserä tasalukemiin 3-3. Toisessa Öljymiehet kuitenkin iskivät tylysti. Jo kolmen minuutin pelin jälkeen Oilers johti 5-3 Jesperi Lindforsin sekä Eetu Sorvalin osuttua, ja Tuomas Iiskolan kiskaistua vapaalyönnin jälkitilanteesta jo 6-3 teki Indiansin viime ottelun sankari Juuso Jokisalo tolppien välissä tilaa Mikko Kirvesniemelle. Rasmus Kainulaisen nostettua Oilersin jo 7–3-johtoon tuli altavastaajalle samasta tilanteesta lisämurhetta, kun erotuomarit nostivat videotarkistuksen jälkeen punaisen kortin Joonatan Lindholmille. Seuranneella ylivoimalla Tuomas Iiskola laukoi eron jo viiteen.

Ennen päätöserän puoliväliä karkasi irtopallon mukaansa napannut Rasmus Kainulainen nostamaan Oilersin 9–5-johtoon, mutta Indians teki taistelusta vielä trillerin. Se kavensi runsaassa kolmessa minuutissa kolmesti nousten lukemiin 9-8. Pelikellossa oli neljä sekuntia, kun Indians sai vapaalyönnin vasemmasta laidasta ja ihmekiri huipentui: Samuli Junnilan laukaus Jasper Auvisen syötöstä painui takakulmaan ajassa 59.59.  Jatkoaika ehti vanheta vain 45 sekuntia, kun Oilersin riskialtis peli oman maalin kulmalla kostautui. Juuso Kekki nappasi pallon Justus Kainulaisen jaloista ja sivalsi ratkaisun ohi Markus Laakson.