Uutiset

Pelirangaistuksen päälle ei määrätty lisärangaistuksia

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio ei määrännyt Westend Indiansin Joonatan Lindholmille lisärangaistuksia tilanteesta, josta hänelle oli tuomittu pelirangaistus F-liigan välierässä Indians–Oilers.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut seuraavasti:

Tilanteessa pallo lauotaan Indiansin maalille. Maalivahti torjuu laukauksen, mutta ei saa palloa haltuunsa. Indiansin Lindholm kääntyy tilanteessa selin suojatakseen torjuntatilannetta. Oilersin Sorvali kurottaa tilanteessa syntyvään irtopalloon, jonka seurauksena pallo kimpoaa sivulle. Lindholm reagoi tähän pallon liikkeeseen, jolloin hänen käsivartensa osuu tilanteessa edelleen eteenpäin liikkuvaa ja kurottavassa peliasennossa olevaa Sorvalia posken seudulle. Sorvali kaatuu kontaktista maahan. Ottelussa tilanteesta tuomitaan Lindholmille pelirangaistus.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että kyseessä on pelinomainen kamppailutilanne laukauksen jälkeisestä irtopallosta maalinedustalla. Kontaktin aiheuttaa ensisijaisesti Lindholmin kääntyminen irtopallon perään. Kurinpitodelegaatio toteaa kuitenkin, että Lindholmin yläkäden työntävä ja osin voimakaskin liike on tilanteessa tarpeeton ja ylimääräinen teko. Kontakti osuu kiistatta Sorvalia pään seudulle tehden kontaktista melko vaarallisen. Lieventävänä seikkana kurinpitodelegaatio pitää sitä, että päähän osuu käsivarsi eikä esimerkiksi kyynärpää. Lindholmilla myös pysyy kontaktissa molemmat kädet mailassa kiinni, eikä hän tehosta liikettä esimerkiksi irrottamalla kättä mailasta. Kurinpitodelegaatio ei pidä tekoa tahallisena, vaan tilanne vaikuttaa tulevan Lindholmille jossain määrin yllätyksenä, sillä Sorvali saapuu tilanteeseen Lindholmin selän takaa. Osaltaan kontaktin syntyyn ja myös kontaktin kovuuteen vaikuttaa Sorvalin itsensä eteenpäin suuntautuva ja kurottava liike.

Kurinpitodelegaatio pitää tuomittavana, että kontakti osuu tilanteessa Sorvalia päähän. Kurinpitodelegaatio toteaa kuitenkin, että kontakti syntyy ensisijaisesti pelinomaisen kamppailun seurauksena eikä tekoa voida pitää tahallisena.

Kaikki edellä esitetyt seikat huomioon ottaen kurinpitodelegaatio ei pidä kontaktia siinä määrin vaarallisena tai väkivaltaisena, että tilanteesta tulisi määrätä lisärangaistuksia jo ottelussa tuomitun pelirangaistuksen lisäksi. Kurinpitodelegaatio katsoo siten, että Lindholmin käyttäytyminen ei ole pääsarjojen sarjamääräysten 53 §:n 3 kohdassa tarkoitetulla tavalla siten vaarallista, epäurheilijamaista tai väkivaltaista, että siitä pitäisi antaa 54 §:n mukainen rangaistus.

Kurinpitodelegaatio ei määrää Lindholmille tilanteesta lisärangaistusta.

F-liigan kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta: